Antalyaspor'a peş peşe yapılan koronavirüs testlerinde 40'ın üzerinde pozitif sonuç varken, yapılan 3'üncü testte vaka sayısı 2'ye düştü.

Süper Lig'de yarın oynanacak Beşiktaş maçı öncesinde Antalyaspor'da çok sayıda futbolcunun koronavirüs testi pozitif çıktı. Kırmızı-beyazlı takım, bu nedenle İstanbul'a gidememişti.

Antalyaspor'un sabah antrenmanın ardından yolculuk için hazırlandığı süreçte dün yapılan test sonuçları geldi. Takımda birçok oyuncunun koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine kırmızı beyazlıların saat 15.00'te İstanbul'a yapacağı yolculuk iptal edildi.

Yapılan ilk testte 46 kişinin 41'inin koronavirüs testi pozitif çıktı. İkinci testte ise 46 kişinin 40'ında koronavirüs vakasına rastlandı. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü devreye girdi. Yapılan üçüncü teste 1 kulüp personeli ve 1 futbolcuda Covid-19 bulgularına rastlandı.

ANTALYA'DAN AÇIKLAMA
Antalyaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada ligin ikinci haftasında yarın Beşiktaş deplasmanında oynanması planlanan maç öncesi teknik heyet, idareci ve futbolculara Covid-19 testi yapıldığına işaret edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

Fraport TAV Antalyaspor'umuzun yarın Beşiktaş ile oynayacağı karşılaşma öncesi özel bir laboratuvara yaptırılan Covid-19 testlerinde bazı tutarsız sonuçlar alınmıştır. Bilahare Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Protokolü gereği Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne yaptırılan resmi test sonucuna göre 1 futbolcumuz ve 1 personelimizde Covid-19 bulgusuna rastlanmıştır. Gerekli izolasyon sağlanmış, önlemler alınmıştır. Takımımız Beşiktaş maçı için planladığı şekilde özel bir uçakla İstanbul'a hareket edecektir.