Hollanda ekibi, Trabzonsporlu Ahmetcan Kaplan’ı 9,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı. Ajax, futbolcunun bir sonraki transferinden elde edeceği bonservis gelirinin yüzde 15’ini de bordo-mavili ekibe verecek. Genç yıldız, Yusuf Yazıcı’dan sonra kulüpten ayrılan en pahalı ikinci futbolcu oldu.

Trabzonspor, altyapısından yetişen 19 yaşındaki stoper Ahmetcan Kaplan’ı, 9.5 milyon euro bonservis ücreti karşılığında Ajax’a sattı.

5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI
Trabzonspor’un altyapısından yetişen 19 yaşındaki stoper Ahmetcan Kaplan, Trabzonspor forması altında gösterdiği performans ile Avrupa ülkelerinin radarına girmişti. Bunun üzerine Hollanda devi Ajax elini çabuk tutarak, genç stoper ile 9.5 milyon euro bonservis karşılığında 5 yıllık sözleşme imzaladı.

YÜZDE 15 SONRAKİ SATIŞTAN PAY
Trabzonspor’dan KAP’a yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Ahmetcan Kaplan’ın Ajax Kulübüne kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Ajax, Kulübümüze, sözleşme fesih bedeli olarak 9.500.000.-EUR ödeme yapacaktır. Ayrıca, oyuncunun başka bir kulübe transferi halinde, 9.500.000.-EUR’u aşan kısmın %15’i Ajax tarafından Kulübümüze ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, elde edilen transfer gelirinin %5.3 ü oranında ödeme yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.