Yıl 2003.

AKP hükümeti yeni yeni palazlanıyor.

Devlet bankalarına ardı ardına üst düzey atamalar yapılıyor.

Basında atamalar “Ziraat'te ‘faizsiz bankacı’ dönemi” başlığıyla veriliyordu.

Bakın haberlerin devamı şöyleydi: "AKP,  Ziraat Bankası'nda ‘faizsiz bankacılar’ dönemi başlattı. Geçmişte Faisal Finans'ta da çalışan ve İSKİ'de Recep Tayyip Erdoğan'ın sağ kolu ve Ülkerlerin finans kurumundan Zeki Sayın kamu bankaları Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi."

Zeki Sayın’ın daha önceden “Nitelikli dolandırıcılık, gerçeğe aykırı beyanda bulunmak, emniyetti suiistimal, suça iştirak, çete kurmak” suçlarından hakkında soruşturmalar bulunuyordu.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne de Ülkerlerin Family Finans Genel Müdürü Can Akın Çağlar atanıyordu.”

Can Akın Çağlar da hemen hemen aynı sicile sahipti.

Dün, o haberlerde adı geçen “faizsiz bankacı” Can Akın Çağlar, yaş haddinden emekliye ayrılan Koç Grubu’nun eski CEO’su yerine İBB Genel Sekreterliği’ne atandı.

Koç’un CEO’su gitti, AKP’nin ve Ülker’in CEO’su geldi.

Ne güzel değil mi?

Hıyar gibi kandık.

Bugünlerde kendimi hıyar gibi hissetmem de ondan.

“Her şey çok güzel olacak” iddiasıyla İBB koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu böylece her şeyin eskisi gibi olacağına dair güçlü bir işaret daha veriyordu.

Belediye yine AKP’lilerin cenneti olmaya devam ediyordu.

İBB’nin yeni “faizsiz” CEO’su 1962 yılında Sivas’ta doğmuş. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi çıkışlı...

Mesleki kariyerine 1985 yılında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu’nda Bankalar Yeminli Murakıbı olarak başlamış.

Sonra Allah “yürü ya kulum” demiş, o da hızla yükselmişti.

Egebank’tan Ülker Grubu’nun satın aldığı Family Finans’a geçmiş, Ülker’in faizsiz CEO’su olmuştu.

Son görevi Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü.

Tabii bankanın çok sayıdaki iştirakinin yönetim kurulu üyeliği.

Dün; CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu 2012’de bir basın toplantısı düzenleyip Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar hakkında usulsüz kredi dağıtma ithamında bulunmuş ve istifaya davet etmiş.

Bugün ise böyle bir geçmişe sahip kişinin büyük bir rahatsızlıkla aynı partinin kontrolündeki en büyük belediyeye genel sekreter yani CEO olarak atanması.

CHP’li Aykut Erdoğdu dahil birçok CHP’li Çağlar’ın soruşturmalarından bahsederken, onun hakkında yazdıklarını da İBB Genel Sekreteri olunca alelacele sildiler.

Erdoğdu hakkında gelin Çağlar’ı dinleyelim;

“Erdoğdu ile buluştuk, her şeyi belgeleriyle izah ettim. Ondan sonra aramızda saygılı bir ilişki oldu. Hakkımda hiçbir soruşturma açılmadan kamuda görev yaptım.”

Erdoğdu bunu gönülden afiyetle yemiş olabilir.

Çünkü Ziraat Bankası'ndaki soruşturmalar sıcaklığını koruyor, bakın aşağıda Ülkerlerin Faisal Finans'ındayken geçirdiği soruşturmaların kapağını ekliyorum.

Soruşturma sonucu Çağlar’ın “Nitelikli dolandırıcılık, gerçeğe aykırı beyanda bulunmak, emniyetti suiistimal, suça iştirak, çete kurmak” suçlarından yargılanması isteniyordu.

İBB el değiştirdi ve gerçekten de her şey çok güzel oldu.

Ama sadece patronlar ve onların CEO’ları için...