Zaman zaman ortalığa çıkarak halkın arasına karışıp yurttaşları şeriata davet eden tebliğciler yine sahnede.

Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya gibi Büyükşehirlerde ortaya çıkan gericiler sokaklarda dolaşarak yeni yıl kutlamalarının ve milli piyango bileti almanın haram ve günah olduğunu savunarak izinsiz bildiriler dağıtıyorlar.

Öte yandan şeriat istiyoruz diye bildiri dağıtan bu hokkabazlara sessiz kalan söz konusu o illerin Cumhuriyet Savcıları, Valileri, Kaymakamları, İlçe Emniyet Müdürleri çifte standart uygulayarak sessizliklerini koruyorlar.

Diğer taraftan bir emekçinin ya da başka bir olaydan dolayı haksızlığa uğrayan bir yurttaşın sokağa çıkarak demokratik haklarını kullanıp uğradığı haksızlığı dile getirdiğinde devletin polisini, askerini seferber eden ilgili birimler söz konusu bu sahtekar siyasal İslamcılar olduğunda sus pus.

Halbuki yeni yıl kutlaması dini bir ritüel değildir, haram hiç değildir...

Devletin ilgili güvenlik birimlerinin dinimizi yozlaştıran bu yobazlara müdahale etmeleri gerekirken, bu sahtekârlara göz yumarak yurttaşlarımızı yeni bir kutuplaşmanın içerisine çekmelerine seyirci kalmaları pek hayra alamet değil.

*İktidarın ise ikiyüzlülüğü devam etmekte, kendinden olan yolsuzluk, hırsızlık yaptığında sesi çıkmaz.

*Kuran kurslarında ve Tarikat yurtlarındaki çocuk istismarlarına sesleri çıkmaz.

*9 yaşında çocukları evlendirip onlara kutlama yaparken gıkları çıkmaz.

*İnsanlar yoksulluktan, işsizlikten intihar ederken ruhları duymaz.

*Yandaşların lüks malikanelerinde, yatlarında baby shower yapmaları haram değil de yılbaşı kutlamaları ve piyango bileti almak HARAMMIŞ.

*Çünkü onların yaptığı din adınadır, haram değildir.

Adama hadi oradan soytarı derler.