Maksut Serim, örtülü ödeneğin başına getirildi. Çok geçmedi diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

2005 yılında 'yılın öğretmeni' seçilen ve 19 yıl boyunca öğretmenlik yapan bir de

Tayyip’in elinden ödül alan Rukiye G.S’nin diploması da sahte çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı hakkında "sahte diploma" iddiası TÜBİTAK’a sahte diploma ile uzman olarak alındığı anlaşılan Cevdet Aydın’ın da tutuklandığı ortaya çıktı. TÜBİTAK’a 2012’de alınan Aydın’ın sorgusunda lisans diplomasının sahte olduğunu kabul ettiği ve 25 Aralık 2014’de cezaevine gönderildiği bildirildi.

TÜBİTAK’a bağlı Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde 2005’te kurulan Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin (Kamu SM) Başkanı Hasan Başaran’ın da ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği diploması ve Yüksek Lisans diplomasının sahte olduğu tespit edilmişti.

TÜBİTAK’ta sahte diplomayla işe giren Hasan Başaran, “diplomamı kendim yaptım” demişti.

6 milyon kişinin diplomalarını inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 1000’e yakın kişinin diplomasının sahte olduğunu belirledi.

Ülkemiz adeta sahte diploma cenneti olmuştu.

Malum kişinin de diplomasının sahteliği arş-ı alayı sarmıştı.

Hamza Yerlikaya; milli güreşçi, milletvekili, Bakan yardımcısı, CB danışmanı ve en nihayetinde bir koltukta dördüncü karpuz Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği...

Dört ayrı yerden dört ayrı kıyak maaş.

Ne ala memleket !

Bizim gariban halk da asgari ücrete talim etsin.

Tabii onu da bulabilirse...

Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması ile üniversitelerden ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu olduğu ve Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu üyeliğine kadar getirildiği Halkın Kurtuluş Partisi avukatlarının araştırması ardından ortaya çıkmıştı.

HKP’li avukatlar, Hamza Yerlikaya, Recep Tayyip Erdoğan, Suç tarihindeki; Gazi Üniversitesi Rektörü, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü ve Burdur Eğitim Fakültesi Dekanı, Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Dekanı, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Yüksek Lisans Sorumlu Öğretim Üyesi, Milletvekili adaylığı sırasında görevde olan YSK Başkan ve Üyeleri, Suç tarihindeki; TBMM Başkanı ve Sermaye Piyasası Kurulu üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kuruluna atanmasının ardından, Yerlikaya’nın sahte diploma aldığı iddiasıyla milletvekilliğinin iptal edilmesi için YSK ve TBMM’ye başvurdu.

Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diplomasıyla çeşitli üniversitelerden mezun ettirilmesiyle Milletvekili olduğu ve Meclis’e girdiğini iddia eden HKP’li avukatlar TBMM Meclis Başkanlığı’na da bir dilekçe ile başvuruda bulundu.

HKP’li avukatlar dilekçede, Hamza Yerlikaya hakkındaki sahtecilik suçundan hükme bağlanmış Mahkeme kararına rağmen, TBMM Başkanlığı’na yanıltıcı bilgi vermesi nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi, Milletvekilliği sıfatıyla yapmış olduğu işlemlerin, atmış olduğu imzaların iptali, hükümsüz kılınması, aldığı ve almakta olduğu maaşların, araç, lojman vb. sosyal olanakların bedellerinin iadesini talep ettiler.

HKP’li avukatlar aynı zamanda dilekçede 23. Dönem Milletvekili olarak seçildikten sonra başvurusu sırasında Meclis Başkanlığı’na eğitim durumunu bildirir hangi belgenin verildiği de soruldu.

Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan başvurunun ardından HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur YSK’nın önünde basın açıklaması yaptı.

Bakın; Av.Ayça Okur’un açıklaması nasıl dı?

“Merhaba, Kamuoyuna Bilgimizdir.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) olarak 2 Temmuz 2020 tarihinde Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının ve sonraki diplomalarının sahte olması sebebiyle yapmış olduğumuz suç duyurusunun ardından bugün de, hem diplomalarının sahte olması nedeniyle vermiş olduğu, kullanmış olduğu, milletvekilliği adaylığı sırasında Yüksek Seçim Kurulu’na, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu yine Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne sahte lise diploması sunduğu üniversitelere; Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Burdur Eğitim Fakültesine ve Sakarya Üniversitesi’ne Yüksek lisans için başvuru yaptığı bölümlere dilekçelerimizi ve ekinde suç duyurumuzu gönderdik.

Hem mevcut lisans, lisans üstü diplomalarının iptalini talep ettik. Hem de Yüksek Seçim Kurulu’na Milletvekilliği için vermiş olduğu evrakların sahte olması sebebiyle Milletvekilliğinin düşürülmesi ve bu nedenle elde etmiş olduğu tüm maddi kazanımların Kamu Zararı ortaya çıkardığı nedeniyle geri iade alınması talebiyle dilekçelerimizi vermiş olduk. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) fikrini takip ediyor, iddiasını takip ediyor. Kamu zararı verenlerin, yetimin hakkını yiyenlerin peşini bırakmıyor."