Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu, Çinli Sinovac şirketinin ürettiği Coronav aşısının ikinci partisini oluşturan 6.5 milyon dozluk aşı Türkiye'ye getirilirken, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu ve aşıya dair tüm bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmasını talep etti.

Konuyla ilgili bakanlığa bir yazı gönderen TTB, bugüne kadar bakanlık tarafından yapılan aşılama sayısının, aşılama organizasyonunda varsa yaşanan sıkıntıların, aşılama yapılan grupların ve aşı yapılan kişilerde ortaya çıkan beklenmeyen yan etkilerin paylaşılmasını istedi.

Türkiye’de en az 120 milyon doz aşının en geç altı ay içinde uygulanması gerektiğini belirten TTB, bakanlığa gönderdiği yazıda, Sağlık Bakanlığı’na karşı oluşan güvensizliğin aşı uygulamalarına da yansımaması için aşı programının, yaşanan aksaklıkların ve yan etkilerinin toplumla sürekli paylaşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Pekin'deki havalimanından gece saatlerinde hareket eden uçağın İstanbul'a inişiyle aşıların bulunduğu konteynerler, gümrük işlemlerinin ardından uçaktan alınarak depolara taşınmaya başlandı.