Peki, Soğuk Lipoliz nedir? Hangi bölgelere yapılır? yan etkileri var mı? İşte detaylar:

Soğuk Lipoliz Nedir?

Soğuk Lipoliz olarak da bilinen cooltech, bölgesel incelme için onaylanmış bir sistemdir. Yağ hücrelerinin düşük sıcaklıkta vakumla dondurulması yöntemidir. Bu yöntem, kavitasyon ve radyofrekans özelliklerini toplayarak etkili sonuçlar sağlar.

Liposuction'a benzer şekilde, plastik cerrahlar ve diğer terapistler, vücudun diyet ve egzersizle yağ yakmanın daha zor olduğu bölgelerini hedeflemek için bu uygulamayı kullanır.

Soğuk Lipoliz ameliyat, kesik veya anestezi içermez. Bu nedenle liposuction'dan daha az risk taşır.

Hangi Bölgelere Yapılır?

Soğuk lipoliz alt karın, sırt, bacak, kol ve basen bölgesine yapılabilmektedir.

Faydaları Nelerdir?

Soğuk lipoliz uygulaması yapılan bölgede bölgesel incelme meydana gelir. Ayrıca işleminin ağrı azaltıcı ve selülit giderici etkileri de vardır. Bu uygulama ile vücut hatları yeniden şekillendirilir. Tek seansta yapılan soğuk lipoliz işlemi ile ortalama %40 oranında azalma sağlanır. İşlem her yaştan erkek ve kadına uygulanabilir.

Soğuk Lipoliz Uygulama Aşamaları ve Süreleri Nelerdir?

Yağ hücrelerinin düşük sıcaklıkta vakumla dondurulması yöntemi olan Soğuk lipoliz uygulaması, tek bir bölgede tek seans olarak gerçekleştirilir. Bir seans ortalama 45 dakika sürmektedir. Tek seansta iki bölgeye uygulama yapılması gerekiliyor ise işlem yaklaşık 1,5 saat sürebilmektedir. Seans aralıkları en az 1 ay olup maksimum 2 seans soğuk lipoliz yapılabilir.

Uygulama, ciltte ya da dokuda herhangi bir hasara yol açmadığı için iyileşme süresi yoktur. İşlemi yaptıran bazı kişilerde spor sonrası kas zedelenmesi veya egzersiz sonrası kas ağrısına benzer ağrılar olabilmektedir.
Soğuk Lipoliz Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır?
Soğuk lipoiz uygulaması bazı kişiler için sakıncalar barındırmaktadır. Soğuk lipoliz uygulaması hamilelere, kanser hastalarına, uygulama bölgesindeki aktif yaraya, kan dolaşımı ve sinir sistemi rahatsızlıkları olan hastalara uygulanmamaktadır.

Soğuk Lipoliz Uygulaması Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vücudunuza yaptıracağınız her işlem öncesi ve sonrası dikkat etmeniz gereken noktalar bulunur. Soğuk Lipoliz uygulaması öncesi ve sonrasında da nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Uygulama sonrası yağ dokusunda parçalandığı için bol su tüketilmeli ve vücuttan atılmalıdır.

Soğuk Lipolizin Yan Etkileri Var Mı?

Soğuk lipoliz uygulamasının bilinen bir yan etkisi yoktur. Tedavi edilen bölgede kızarıklık, uyuşma, morluk ve kaşıntı olabilir ancak bu durum geçicidir.