Toplumsal Haber Merkezi

Özel hastane patronuyken AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı yapılan Fahrettin Koca'yla birlikte özel hastaneler de altın çağını yaşıyor. Özel hastanelerdeki sağlık emekçileri üstündeki baskı her gün artarken sömürü de sınır tanımıyor. Özel hastaneler adeta dokunulmazlığını ilan etmiş durumda, bakanlığın yayınladığı genelgelere bile uyulmuyor. Örneğin koronavirüs tanısı yapılan PCR testleri için devlet "Özel hastaneler 250 liraya yapabilir" dediği halde özel hastaneler fahiş fiyata test yapıyor, bunu da hiç umursamadan faturalandırarak resmiyete döküyor. 

Bu piyasa terörünün başını da Fahrettin Koca'nın kurucusu ve 'eski' patronu olduğu Medipol Hastaneleri çekiyor. Türkiye'nin dört bir yanında her geçen gün çoğalan özel hastane zinciri, şimdilik PCR testlerini 350 liradan yaptı. Fahiş fiyat uygulaması, gündeme gelince de apar topar rafa kaldırıldı, test fiyatı tekrar 250 lira üst sınırına çekildi. Bunu birçok özel hastane de izledi ama ortada şimdiye kadar elde edilen devasa bir haksız kazanç var...

Bakan Koca, kurucusu olduğu hastanelerde PCR testinin fahiş fiyatlara yapıldığı iddialarını yalanladı ve CHP'yi yalancılıkla suçladı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ellerindeki belgeyi paylaşırken uygulamayla ilgili ses kayıtlarının da kendilerinde olduğunu belirtti. 

Medipol yönetimi, Sağlık Bakanı Koca ve diğer özel hastaneler, tepkileri geçiştirmek için sessizliği korumakla meşgul. Elde edilen haksız kazançları ise henüz kabullenip yurttaşa parasını iade eden çıkmadı.