Sağlık Bakanlığı önünde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerini anmak isteyen sağlıkçılara polis izin vermedi. Sağlıkçılar, ellerinde karanfilleriyle Sağlık Bakanlığı önünde beklemeyi sürdürüyor.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden meslaktaşlarını anmak için Sağlık Bakanlığı önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunmak isteyen sağlık emekçilerine polis izin vermedi.
 
EMEKÇİLERİN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Sağlıkçılar, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi yakınlarında karanfilleriyle bekleyişini sürdürüyor.

Ankara Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “Ankara sağlık meslek ve emek örgütleri olarak yapmak istediğimiz anma polis tarafından engelleniyor” denildi.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Karakoç, "Peki neden biz ölüyoruz?" diyerek şu açıklamalarda bulundu:

Bakın bizim pandemi öncesinnde de sıkıntılarımız vardı ama pandemi ile birlikte bu sıkıntılarımız katlanarak arttı. Her gün en az bir sağlık emekçisi hayatını kaybediyor. 50'şer 50'şer hastalanıyorlar. Çalıştığımız iş yerlerinde iş yoğunluğu çok fazla, mesai sürekli artıyor. Oysa okullarını bitiren, KHK ile ihraç olan bir sürü arkadaşımız var. Bunların bir an önce atamasının yapın. Üzerimizdeki iş yükü azalsın.

Sağlık emekçilerinin çalıştığı yerlerde kreşler yok, basından duyuyor musunuz? Kadınlar, işçi arkadaşlar çocuklarını iş yerlerine götürmek zorunda kalıyorlar. 

Filyasyon ekibinde çalışan dişhekimi arkadaşlarımıza, sağlık memuru arkadaşlarımıza günlük verilen iaşe, içi boş bir sandviç...Bu taleplerimizi biz Sağlık Bakanlığı'na iletmek istiyoruz. Basın yoluyla ilettik, sosyal medya da ilettik ama duymadılar. 

En yakınlarına gelip dilekçe ile vermek istiyoruz. Arkadaşlar bize izin vermiyorlar. 

Ankara Dişhekimleri Odası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile saygı duruşunu izin verilmediğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'na dilekçelerini verdiklerini belirten oda "Bir dakikalık saygı duruşuna izin vermediler ama #Ankara sağlık meslek ve emek örgütleri temsilcileri olarak dilekçelerimizi sağlık Bakanlığı yetkililerine verdik. #Covid19MeslekHastalığıKabulEdilsin" açıklamasında bulundu.