İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Müdürlüğü verilerine göre İstanbul'da bugün 435 kişi hayatını kaybetti. Gerçekleşen ölümlerin 211’inin Covid-19 kaynaklı olduğu öğrenildi.

Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'de elde edilen veriler ile Sağlık Bakanlığı'nın verilerinin tutarsızlığına dikkat çekiyor.

Bugün bir kez daha bu tutarsızlık yaşanmış ve Sağlık Bakanlığı'nın paylaşmış olduğu toplam ölüm sayısı, İBB'nin paylaşmış olduğu İstanbul'daki ölü sayısından az olduğu dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nda 161 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıklandı.

Koca, 7 bin 381 yeni vaka tespit edildiği belirtilen açıklamada, Türkiye'de hayatını toplam kaybedenlerin sayısı da 12 bin 672 olarak verildi.

''Zorunlu olmadıkça kalabalıklardan uzak durun'' diyen Bakan Koca, sosyal medya hesabından ''Salgının seyrini değiştirmek elimizde. Aldığımız tedbir ve kısıtlamaların daha iyi ve hızlı netice vermesi için desteğiniz şart'' ifadelerini kullandı.

İşte Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Türkiye'nin 24 Kasım 2020 tablosu: