HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, engelli bireylerin sağlıktan eğitime, istihdamdan sosyo-kültürel faaliyetlere kadar tüm yaşamsal alanlarda sorunlarla karşılaştığını belirterek; engellilerin yaşadığı sorunların önlenmesi, tespiti ve incelenmesi amacıyla Araştırma Komisyonu kurulması ve Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, engelli bireylerin sağlıktan eğitime, istihdamdan sosyo-kültürel faaliyetlere kadar tüm yaşamsal alanlarda sorunlarla karşılaştığını söyledi.

Karşılaşılan sorunların sadece engelli bireyi değil, onun çevresini oluşturan ve bakımını üstlenen ailesini ya da diğer bakım verenleri de etkilediğini ifade eden Koç, “Ülke koşulları göz önünde bulundurularak, engelli bireylerin sorunları, yaşanmışlık çerçevesinde ‘tıbbi tedavi alanı, sosyaletkileşimsel alan ve farkındalık alanı’ olarak üç temel boyutta sınıflandırılarak ele alınabilir” dedi.

‘ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN’
Koç, her bir alanın kendi içerisinde çeşitli sorunları barındırıyor olmasından kaynaklı engellilerin yaşadığı sorunların önlenmesi, tespiti ve incelenmesi amacıyla bir Araştırma Komisyonu kurulmasını ve bu hususta Meclis Araştırması açılmasını talep etti.