Aşıyı kullanan ilk batılı ülke İngiltere oldu, ABD’de ilk aşılar yapıldı. Türkiye’de ise Covid-19 aşısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gelecek dediği 11 Aralık tarihinin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen ortada yok. Bakan Koca, konuya ilişkin daha sonra gerçekleştirdiği bir açıklamada ise yeni yılın ilk haftasını işaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Çinli Sinovac şirketinin üretimi olan CoronaVac aşısının Türkiye’ye geldiğini, AKP’li siyasilere ve yakınlarının aşılandığını iddia etmişti. Emir "“Çin aşısı 10 gündür Türkiye'de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP'li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Koca, Emir’in bu iddialarını Habertürk’te yer alan iki açıklamasının birinde reddetmiş, bir diğerinde ise “Çin’de eczanelerde satılıyor, isteyen gidip alabilir” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Emir’in iddialarına benzer bir açıklamada Habertürk yazarı Fatih Altaylı’dan geldi. Habertürk’te yer alan köşesinde kaleme aldığı yazısında Altaylı “Bizim aldığımız aşının 3. Faz çalışmaları henüz açıklanmadığı için aşı “resmen” kimseye yapılmıyor” dedi ancak pek çok kişiye “el altından aşı yapıldığını biliyor, duyuyoruz” dedi.

“Sinovac’ın Coronavac’ına ne zaman onay çıkacak, 'torpilsizler' ne zaman aşılanmaya başlanacak bilmiyorum” diyen Altaylı şu ifadeleri kullandı:

Zaten Türk halkı genel olarak bir şey bilmemek üzere programlandı. ‘Büyüklerimiz’ ne kadar söylerse o kadarını bileceğiz. Fazlasını bilmeye kalkışır ya da araştırırsak troll ordusu tarafından hain ilan edilmek an meselesi. Kimler risk grubunda, sağlık çalışanlarının ardından öncelik kimde, hangi hastalıklara sahip olanlar risk grubu önceliği alacak bunların hiçbiri net değil. Hatta aşı bedava mı yoksa paralı mı olacak o bile belli değil. Eczanelerde satılacak diyen de, bedava olacak diyen de aynı kişi olunca kafalar karışık.