Türkiye genelinde aile sağlığı çalışanları ve hekimler, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne karşı 16 ve 27 Ağustos'ta iş bırakma eylemi yaptı.

İzmir, Bursa, Samsun Balıkesir illerindeki aile sağlığı çalışanları ve hekimler iş bıraktığı için haklarında soruşturma başlatılarak, maaşlarında kesinti yapıldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Mezopotamya Ajansı
’nın Semra Turan’ın haberine göre; sadece İzmir'de de 800 aile sağlığı çalışanı ve hekim hakkında soruşturma başlattı.

Buna karşı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne itiraz dilekçeleri veren aile sağlığı çalışanları ile hekimler, yine yaptıkları açıklamalarla yönetmeliğin geri çekilmesini ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istedi.

3 BİN 872 AİLE HEKİMİ İSTİFA ETTİ
İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı (İZAHED) Funda Mütfüoğlu, bu yaşananlardan kaynaklı farklı kentlerde görev yapan 3 bin 872 aile hekimi ve sağlık çalışanının İl Sağlık Müdürlüklerine istifa dilekçesi verdiğini söyledi.

Hazırlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin birinci basamak sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu söyleyen Mütfüoğlu, bu nedenle “ceza yönetmeliği” olarak adlandırıldığını ifade etti.

Yönetmeliğin geri çekilmesi için Cumhurbaşkanlığına faks çekmek dahil bugüne dek birçok eylem yaptıklarını, belirten Müftüoğlu, bu eylemler üzerine kimi arkadaşları hakkında soruşturma ve maaş kesintileri yapılması üzerine farklı kentlerde 3 bin 872 aile hekimi ve sağlık çalışanının İl Sağlık Müdürlüklerine istifa dilekçeleri verdiğini paylaştı.