Pfizer-BioNTech tarafından üretilen COVID-19 aşısı, FDA'nın onay sürecinden başarıyla geçerek "tam onay" (lisans) aldı. Böylece mRNA aşısı, pandemi nedenli "acil kullanım onayı"ndan çıkarak, piyasadaki sıradan bir tıbbi ürüne dönüşmüş oldu.

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Pfizer/BioNTech aşısına 16 yaş ve üstü için  tam onay verdi. Söz konusu aşı, ABD’de geçen yıl aralık ayında acil kullanım onayı almıştı. Böylelikle Pfizer/BioNTech aşısı dünyada corona virüse karşı tam onaylanan ilk aşı oldu.

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech tarafından geliştirilen corona virüs aşısına tam onay verdi. FDA'dan yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech'in Covid-19 aşısı için 16 yaş ve üstü kullanıma tam onay vermesinin Covid-19 salgınıyla mücadelede önemli bir kilometre taşı olduğu vurgulandı.

Pfizer, FDA'ya tam kullanım onayı için ABD, AB, Türkiye, Güney Afrika ve Güney Amerika'da 44 bin denekten gelen verileri sunduğunu açıkladı. Şirket, verilerin enfeksiyonu önlemede yüzde 91 etkili olduğunu bilirdi.