İlaç krizi bir kez daha Meclis gündemine taşındı. Aynı zamanda eczacı olan CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Hayati bir sorun olan ilaç meselesi bir an önce çözülmeli” dedi.

Meclis’te konuşan Kaplan, halk sağlığı için oldukça önemli olan bine yakın ilacın piyasada bulunmadığını belirterek, “Bu bin kalem ilacın büyük bir bölümünün muadili dahi yok. Eczacılarımız da ilaç yokluğu yüzünden vatandaşlarımızla karşı karşıya gelerek sorun yaşıyor. Yerli üretimin desteklenmesi, ilaç yokluğunun giderilmesi ve ilaç fiyat kararnamesinin güncellenmesiyle ilgili CHP’nin eczacı vekilleri olarak, TBMM’ye bir Meclis araştırma önergesi verdik. CHP olarak, bu sorunların çözülmesi için konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

İlaç avro kurunun geçen şubat ayında 4,57 TL’de sabitlenmesi ve Türk Lirası’nın her geçen gün avro karşısında hızla değer kaybetmesi nedeniyle ülkede ilaç krizi patlak vermişti. Türk Eczacıları Birliği, krizin giderek daha da derinleşeceği uyarısı yapmış, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ise krizi inkâr etmişti. Ardından eczanelere ve eczane depolarına yönelik peş peşe denetimler gerçekleştirilmiş, eczacılar faturanın kendilerine kesilmek istendiğini belirterek bu duruma tepki göstermişti.