81 ilin sağlık müdürleri ile toplantı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmalarında yarından itibaren birinci basamağın ikinci adımına geçileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin bilgi verdi. 81 ilin sağlık müdürleri ile toplantı yapan Bakan Koca, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

"Yarından itibaren Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak" diyen Koca, "Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik" iddiasında bulundu.

14 Aralık'ta başlayan aşılamala çalışmalarıyla 830 bin sağlık çalışanının aşının ilk dozunu olduğunu belirten Bakan Koca, şu bilgileri verdi:

81 ilimizin sağlık müdürleri ile aşı programımızı değerlendirdik. Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek.

BİRİNCİ BASAMAĞIN İKİNCİ ADIMINA GEÇİLİYOR

Aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz. Yarından itibaren Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak. Aynı zamanda 90 yaş üzeri vatandaşlarımız için de program yarın başlıyor.