Adana Çukurova Devlet Hastanesi acil servisine trafik kazasında yaralı olarak getirilen bir kişinin yakınları hastanede taşkınlık çıkarmış, doktor ve hastane görevlilerinin üzerlerine yürüyerek ölüm tehdidinde bulunmuştu. Hastanedeki sağlık emekçileri, yaşanan olayı, hastanenin başhekimliğine tutanak olarak gönderdi.

Sözcü'nün haberine göre; tutanaklarda, hastanın tedavisinin hemen uygulandığı, hastanın tomografiye gönderilmesi için hasta yakınlarından kayıt açılması istendiği bu esnada hastaneye gelen onlarca hasta yakınının “Kimlik olmasa bakılmayacak mı” diyerek bağrışmaya başladığı belirtildi.

KÜFÜR, HAKARET, TEHDİT
Doktorun hasta yakınlarına, hastanın stabil olduğunu söylemesine rağmen hasta yakınlarının doktorun üzerine yürüdüğünün belirtildiği tutanakta şu ifadelere yer verildi:

"Doktor diğer hastalara bakmak için sarı alandan ayrılmış, muayene masasına geçmiştir. Daha sonra onlarca hasta yakını acil servisimizde bulunan kamu mallarına fiziksel hasarlar vermiş, arbede yaşanmış, kalabalık içerisinde doktorlar kelimesiyle ve doktorları ithafen ölüm tehditleri edilmiştir. Yine kalabalıktan doktorlar kelimesiyle veya doktorlara ithafen küfür, hakaretler duyulmuştur.

ODALARIN KAPILARINI ZORLADILAR
Bunun üzerine tüm doktorlar acil serviste hizmet verimini bırakmak zorunda bırakılmıştır. Can güvenliği için kendilerini doktor odasına kilitlemişlerdir. Bu esnada acil servis odalarının kapılarını zorlayarak ölüm tehditleriyle hasta yakınları doktor aramaya başlamıştır.

Alanda birebir muhatap oldukları hemşirelere doktorları sormuş ve onların da üzerlerine yürümeleri üzerine hemşireler de can güvenliği için alanı terk edip saklanmıştır. Doktor ve hemşire odalarında bulunduğumuz 21.15-23.15 saatleri arasında kimliği belirsiz hasta yakınları tarafından ölüm tehdidi-hakaret sözleri duyulmaya devam etmiştir.

'VURACAĞIM ONLARI'
Hastane acili önünde, 'O doktorlar ne de olsa çıkacak. Vuracağım onları' denildiği duyulmuştur. Arbede esnasında bazılarının silahlı olduğunu gördüğümüz, kapılara, pencerelere vuran onlarca hasta yakınından can güvenliğimizi korumak için saklanmamız sebebiyle acil serviste işleyiş durmuş, o esnada birincil değerlendirme, tanı, tetkik, ikincil değerlendirme, tedavi ve takip gibi sağlık hizmetleri verilmemiş, bu sağlık hizmetlerini alan veya almak için bekleyen hastalardan bazıları acil servisi korkuyla terk etmiş, bir çoğu geri dönmekten endişe ettiği için mağdur olmuştur. Yine bu esnada ayaktan ve 112 ile yeni hasta kabulü yapılmamıştır.

Bireysel şikayetçi olamıyoruz, beyaz kod veremiyoruz

Tamamı tehdit altında olan doktorlar ve hemşireler olarak çete-örgüt halinde hareket eden bu şahıslar hakkında adli süreçte ismimizi öğrenmelerinden korktuğumuz için bireysel şikayetçi olamıyor, beyaz kod veremiyoruz."