Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'ndan; Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya ve Hong Kong'dan kara, hava veya deniz yoluyla Türkiye'ye gelen kişilerden PCR testi istenmemesi hususunda gerekeni yapmasını istedi.

ANKA'nın haberine göre Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'na; 15 ülke ve Hong Kong'dan kara, hava veya deniz yoluyla Türkiye'ye gelecek kişilerden PCR testi istenmemesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın talebine göre Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan gelecek kişilerin Türkiye'ye girişlerinde PCR testi istenmeyecek.

Sağlık Bakanlığı'nın ülkeye girişlerde PCR testi zorunluluğunu kaldırılmasını istediği 15 ülkeden bir tanesinin de dünyada toplam vaka sayısı en çok olan ve koronavirüsün yeni mutasyonlarından birinin ortaya çıktığı Birleşik Krallık olması dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı'ndan İçişleri Bakanlığı'na gönderilen yazıda şöyle denildi:

Dünyayı tehdit etmeye devam eden COVID-19 pandemisinin ülkemizde kontrolüne yönelik; dünyadaki ve ülkemizdeki en güncel bilimsel ve deneyimler takip edilerek yoğun çalışmalar yürütülmektedir.

Gelişmeler ışığında salgının ülkeler arasında farklı yaygınlık gösterdiği görülmüştür. Bu kapsamda 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya'dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye'ye gelen kişilerin Türkiye'ye girişlerinde PCR testi istenmemesi hususunda; bilgilerini ve gereğini arz ederim.