banner55
Prof. Dr. Osman Erk
Prof. Dr. Osman Erk
1961 yılında Bursa’da doğdu, 1978 yılında Bursa Erkek Lisesi’nden, 1984 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mecburi hizmet görevi ve askerlik sonrası 1987 yılında İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda İhtisasa Başladı ve 1990 yılında İç Hastalıkları Uzmanı olarak görevine devam etti. 1996 yılında İç Hastalıkları Doçenti, 2002 yılında İç Hastalıkları Profesörü olmaya hak kazandı. 2002 yılından beri İstanbul Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları Profesörü olarak görevine devam eden Prof. Dr. Osman ERK uzun yıllar Acil Dahiliye Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Prof. Dr. Osman ERK halen Acil Dahiliye servisinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2002 yılında “Acil Metabolik Hastalıklar” ve 2014 yılında “Vaka Sunumları ile Acil Metabolik Hastalıklar; asitbaz, elektrolit denge bozuklukları; hematolojik parametreler; şoklar; bazı onkolojik aciller; akut faz reaktanları” ve 2016 yılında “Sağlığını Yeniden Keşfet”adlı yayınlanmış tıp kitapları bulunan Prof. Dr. Osman ERK’in yurt içi ve yurt dışı hakemli dergilerde yayınlanmış, yurt içi ve yurt dışı kongrelerde bildirilmiş 390 çalışması bulunmaktadır. Son 10 yıldır çevresel ve içsel toksinler, beslenme, yaşam tarzı ve kronik hastalıklar arasındaki iç içeliğe yoğunlaşan Prof. Dr. Osman ERK sağlık, beslenme, toksinler ve kronik hastalıklar konularında çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazarak, konferanslar vererek ve televizyon programlarına çıkarak bu konularda farkındalık yaratma ve bilinçlendirme çalışmalarına devam etmektedir. Prof. Dr. Osman ERK evli ve bir çocuk babasıdır.
Yazarın Makaleleri
Bahar alerjisi ve polenler
Bahar aylarında alerjik sorunları; yalnızca polenlerin değil; polenlerden daha fazla havaya yayılan küf mantarlarının da tetiklediğine dikkat çekmektedir.  İlkbaharda çiçeklerin açmasıyla birlikte ortaya çıkan polenler insan sağlığını...
Zeytinyağı ömrü uzatıyor
Zeytinyağı; Alzheimer'dan kansere pek çok hastalıkla mücadele ediyor ve ömrü uzatıyor. Besleyici içeriği sayesinde zeytinyağı, ömrü uzatıyor. Alzheimer'dan kansere pek çok hastalıkla mücadele ediyor. Zeytinyağı, yüzde yüz doğal...
Grip tehlikesi bitmedi
Grip tehdidinin devam ettiğini ayrıca saman nezlesi ve alerjik astım gibi hastalıkların da kapıda olduğuna dikkat çekilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü bu yıl; gribi dünyayı bekleyen en önemli sağlık tehdidi olarak göstermektedir. Özellikle...
Himalaya tuzu yararlı mı?
Aşırı tuz tüketimi düzeltilebilir sağlık sorunlarının başında geliyor. Her yıl dünyada yeterli meyve tüketmemekten dolayı 5 milyon, aşırı tuz tüketimi nedeni ile 4 milyon insan hayatını kaybediyor. İnsanlar evrim süreci içinde milyonlarca...
Tuzu azalt hayat kaliteni yükselt
Türkiye, tuz tüketiminde ilk sırada yer alıyor. Uzmanlar, kronik hastalıklardan korunmak için tüketilen tuz miktarının azaltılmasını öneriyor. Yemeklere lezzet katan tuz, hasta ediyor. Tansiyonu yükseltip, böbreklere zarar veriyor. Paketli...
Vitamin alırken dikkat
İnsan vücudu doğru ve yeterli yiyecek ve içeceğe ihtiyaç duyar. Gündelik yaşam içinde insanların büyük çoğunluğunun yeterli ve dengeli beslenmesi mümkün değildir. Besin ihtiyacı kişiden kişiye göre büyük değişiklikler gösterir....
D vitamininin faydaları nelerdir?
D vitamini, kanserden obeziteye kadar pek çok hastalığa savaş açıyor ve vücudun bu vitamini depolaması için bol bol güneşlenmeyi, maydanoz, ısırgan otu ve yumurta yenilmesi öneriliyor. Vücudun sağlıklı olmasında, vitamin ve mineraller hayati...
Hastalıkları poşetlemeyelim
Erkeklerde kısırlığa kadınlarda meme kanserine neden oluyor. Hayatın her alanında kullanılan plastik maddeler, sağlığı bozuyor. Erkeklerde kısırlığa, kadınlarda meme kanserine neden oluyor. Beyne ve bağırsaklara da zarar veriyor. Kişisel...
Helikobakter Pilorinin sebebi hijyen mi?
Toplumda sık görülen Helikobakter pilori, midede çoğalıyor. Mide ağrısı ve şişkinlikle belirti veriyor. Tedavi edilmediğindeyse kansere neden oluyor. Yiyeceklerinizin temiz olmasına dikkat edin. Şehirleşme, beslenme alışkanlıklarını da...
Çölyak hastalığı belirtileri ve gluten hakkında bilinmesi gerekenler
Ekmeğin kabarmasını sağlayan gluten, sağlığımızla oynuyor. Bağırsaklara zarar vererek kabızlığa ve şişkinliğe neden oluyor. Tedavi edilmediğindeyse karaciğeri tüketiyor, Alzheimer'a davetiye çıkartmaktadır. Karaciğerin Düşmanı...
Grip hakkında bilinmesi gereken şeyler
Grip nasıl bir hastalıktır? Hangi belirtilerle seyreder? Grip, özellikle kış aylarında öksürme ve hapşırma ile diğer insanlara bulaşan bir viral hastalıktır. Grip virüsünün A, B ve C olmak üzere 3 ana tipi; çok sayıda alt tipi mevcuttur....
Öksürüğe karabiber çayı
Bağışıklık sistemimizi bozan soğuk hava, sağlığımızı da vurdu. Salgın hastalıklarla birlikte ortaya çıkan öksürük geçmek bilmedi. Doğal tedaviler ise inatçı öksürükle mücadelede imdada yetişti. Grip, nezle, soğuk algınlığı...
Plastiklerdeki tehlike
Plastikler yüksek ısı ve sıcak su ile temas ederlerse çok zararlı olan dioksin denilen kimyasal maddeler ortaya çıkabilir. Diğer sorunlu bileşik Bisfenol A'dır.O da diyabete, obeziteye ve kansere yol açabilir. Plastik su şişeleri dışında,...
Toksinlere dikkat
Hangi Hastalıklara Neden Olurlar? Toksinler doku ve organlarımızı oluşturan hücrelerimizin yapı ve işleyişlerini bozarak vücudu başta kanser ve infeksiyon hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığa elverişli hale getirirler. Hücrelerde...
Sonbahar özel sağlık önerileri
Mevsimsel değişiklikler insan sağlığını olumsuz etkileme eğilimindedir ve bir uyum sürecini gerektirir. Güneş ışınlarının; havanın neminin, sıcaklığının, basıncının değişmesi ile bağışıklık sistemi yetersiz kalır, hastalıklara...
Kış aylarında zatürreye dikkat
Pnömoni halk arasında bilinen adıyla zatürre hastalığı akciğer dokusunun başta bakteriler ve viral etkenler olmak üzere mikroorganizmalarla iltihaplanması sonucu ortaya çıkan acil bir infeksiyon hastalığıdır. Özellikle kış aylarında olmak...
Zehir deposu gıdalar
Meyveden, sebzeye, kuruyemişten ete kadar soframıza gelen tüm gıdalar; gerek üretim, gerek depolama, gerek dağıtım sırasında adeta zehir deposuna dönüşüyor… Yıllardır sürekli olarak aynı ürünleri yetiştirmek toprağın besin değerini...
Karaciğer Yağlanması
Karaciğer vücut kanlanmasının en fazla olduğu organlardan biridir. Hem temiz kan damarlarından gelen, hem de portal sistem denen barsaklardan gelen kan ile temas halindedir. Vücudun en önemli detoks organıdır. Barsaklardan gelen mikroorganizma ve...
Gıda zehirlenmeleri
Yaz aylarında yaygın görülen sağlık sorunlarından biri de gıda zehirlenmeleridir. Peki ölüme yol açabilen bu sinsi tehlikeye karşı nasıl önlem almalı, nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtları… Besin zehirlenmeleri; besinlerle bulaşan,...
Sahte kozmetik ürünlerine dikkat
Merdiven altı kozmetikler; renklendirici, tatlandırıcı, koruyucu nemlendirici, koku verici, kayganlaştırıcı ve antibakteriyel birçok zehirli madde içeriyor… Bu toksinler de alerjiden kansere kadar pek çok hastalığı tetikleyebiliyor… Tıbbi...
Bronşiti geçiren gıdalar nelerdir?
Bronşite yakalananlar ne yapmalı, tedavisi nasıl olur, bronşiti geçiren gıdalar nelerdir? Hepsi yazımızın içerisinde… Kış günlerinde küçük büyük demeden herkesin yaşadığı rahatsızlıkların başında ‘Bronşit' geliyor. Genellikle...
Böbrekler Olmadan Yaşam
Böbrekler normal metabolizma sonucu vücutta oluşan asidik karakterde atık maddeleri idrarla vücuttan uzaklaştırarak hayati görev yapan organlardır. Böbrekler olmadan yaşam düşünülemez. Böbrekler vücutta sıvı ve elektrolit dengesini, pH...
Öksürüğe Karabiber Çayı
Bağışıklık sistemimizi bozan soğuk hava, sağlığımızı da vurdu. Salgın hastalıklarla birlikte ortaya çıkan öksürük geçmek bilmedi. Doğal tedaviler ise inatçı öksürükle mücadelede imdada yetişti. Grip, nezle, soğuk algınlığı...
Şekere Karşı Acı Çam Sakızı
Şeker hastalığına karşı mucizevi bitki acı çam sakızı öneriliyor. Vücuttaki bütün kronik hastalıkların anası şekerdir, korunmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çekiyor. Kalp ve damarlarda hasara yol açan diyabet,...