Osman Erk

Bütün Yazıları

Osman Erk
1961 yılında Bursa’da doğdu, 1978 yılında Bursa Erkek Lisesi’nden, 1984 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mecburi hizmet görevi ve askerlik sonrası 1987 yılında İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda İhtisasa Başladı ve 1990 yılında İç Hastalıkları Uzmanı olarak görevine devam etti. 1996 yılında İç Hastalıkları Doçenti, 2002 yılında İç Hastalıkları Profesörü olmaya hak kazandı. 2002 yılından beri İstanbul Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları Profesörü olarak görevine devam eden Prof. Dr. Osman ERK uzun yıllar Acil Dahiliye Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Prof. Dr. Osman ERK halen Acil Dahiliye servisinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2002 yılında “Acil Metabolik Hastalıklar” ve 2014 yılında “Vaka Sunumları ile Acil Metabolik Hastalıklar; asitbaz, elektrolit denge bozuklukları; hematolojik parametreler; şoklar; bazı onkolojik aciller; akut faz reaktanları” ve 2016 yılında “Sağlığını Yeniden Keşfet”adlı yayınlanmış tıp kitapları bulunan Prof. Dr. Osman ERK’in yurt içi ve yurt dışı hakemli dergilerde yayınlanmış, yurt içi ve yurt dışı kongrelerde bildirilmiş 390 çalışması bulunmaktadır. Son 10 yıldır çevresel ve içsel toksinler, beslenme, yaşam tarzı ve kronik hastalıklar arasındaki iç içeliğe yoğunlaşan Prof. Dr. Osman ERK sağlık, beslenme, toksinler ve kronik hastalıklar konularında çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazarak, konferanslar vererek ve televizyon programlarına çıkarak bu konularda farkındalık yaratma ve bilinçlendirme çalışmalarına devam etmektedir. Prof. Dr. Osman ERK evli ve bir çocuk babasıdır.

Hassas protein: Glüten

Glüten; buğday, arpa, çavdarda bulunan bazı insanlar için toksik ve alerjik olabilen bir proteindir. Yulaf, pirinç, mısır ve soyada glüten bulunmaz. Glüten; Latince kökenli bir kelimedir ve yapışkan protein anlamına gelmektedir. Günümüzde...
28 Şubat 2021

Fazla tuzun zararları

Türkiye, tuz tüketiminde ilk sırada yer alıyor. Uzmanlar, kronik hastalıklardan korunmak için tüketilen tuz miktarının azaltılmasını öneriyor. Yemeklere lezzet katan tuz, hasta ediyor. Tansiyonu yükseltip, böbreklere zarar veriyor. Paketli...
21 Şubat 2021

En sağlıklı besin: Zeytinyağı

Geçen yıl en sağlıklı ülkeler endeksinde 169 ülke arasında İspanya birinci sırada yer alırken, Türkiye ancak 51. sırada yer alabildi. Zeytinyağı üretiminde İspanya yüzde 43'lük pay ile açık ara dünya birincisidir. Zeytinyağı üretiminde...
06 Şubat 2021

Diyabetten korkma

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin görülme sıklığı giderek artıyor. Adeta modern çağın vebası olarak gösterilen diyabet, uzun bir süreçte ortaya çıkıyor. Ağızda kuruluk, çabuk acıkma, tatlı yeme isteği, yorgunluk...
04 Şubat 2021

D vitamini ve bağışıklık sistemi

Biyolojik atalarımız yüz binlerce yıl çoğunlukla açık alanlarda yaşamak ve ihtiyaçları olan besin kaynaklarını açık alanlarda aramak zorunda kaldılar. Bu nedenle sürekli ve yüksek seviyede D vitamini ürettiler, yapıları ve metabolizmaları...
29 Ocak 2021

Detoks nedir?

Detoks, toksin yükünden arınmayı sağlamaya çalışan bir süreçtir. Vücuttaki karaciğer, böbrek, barsaklar, cilt, akciğer ve lenf sistemi bu süreçte aktif olarak rol almaktadır. Detoks için ilk yapılması gereken rafine şeker, beyaz un ve...
26 Ocak 2021

D vitamini kemikleri korur

D vitamini eksikliğinde çocuklarda raşitizm, yetişkinlerde kas zayıflığı ve kemik yumuşamasına yol açan ‘osteomalazi' hastalığı ortaya çıkar. Raşitizm ve osteomalazi hastalığı 19. ve 20. yüzyıllarda hızlı sanayileşmeyle birlikte...
22 Ocak 2021

Covid-19'da doğru bilinen yanlışlar

Covid-19'da Genetik Faktörler Önemsizdir Bu konuda herhangi bir bilimsel veri yok. 22 ülkede 35 bilimsel heyet bu konuyu genetik olarak araştırıyor. Amerika ve İsveç'te yapılan çalışmalar HIV virüsüne kesin direnç sağlayan insanların...
12 Ocak 2021

Covid-19 kimlerde riskli?

İngiltere'de yapılan, saygın tıp dergisi Nature'da yayınlanan Covid-19 nedeniyle ölen 10 bin 926 hastanın verileri incelendiğinde erkek cinsiyet, ileri yaş, obezite, etnik köken, şeker hastalığı, düşük sosyoekonomik durum, kanser,...
27 Aralık 2020

Aşı karşıtlığı en büyük tehdit

Dünya Sağlık Örgütü, 2019 yılında dünyayı bekleyen en büyük sağlık tehdidi olarak aşı karşıtlığını ilan etmiştir. İnsanlar çeşitli düşüncelerle; etnik, dini, mezhepsel, politik bir takım gerekçelerle veya içinde bulunduğu...
26 Aralık 2020

Aşırı tuz tüketimi

Aşırı tuz tüketimi düzeltilebilir sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Her yıl dünyada yeterli meyve tüketmemekten dolayı 5 milyon, aşırı tuz tüketimi nedeni ile 4 milyon insanın hayatını kaybettiği hesaplanmıştır. İnsanlar...
25 Aralık 2020

Az tükettiğimiz çok faydalı besinler

Avokado: Yağlı, üzümsü mükemmel bir meyvedir. %80'i tekli doymamış sağlıklı yağ, %18'i protein ve %2'si karbonhidrattan oluşur. Başta demir, bakır, folik asit, potasyum ve magnezyum olmak üzere, 14 farklı mineral içerir....
22 Aralık 2020

C Vitamini bağışıklığın güvencesidir

Bağışıklık sistemi kemik iliği, karaciğer, dalak, lenf bezleri gibi organlardan, beyaz kan hücrelerinden ve antikorlardan oluşan vücudun en karmaşık sistemidir. Kanser ve infeksiyon gibi hastalıklar genel olarak bağışıklık sisteminin yetersiz...
20 Aralık 2020

Akrep sokması

650 kadar akrep türünün çok azı tehlikelidir. Türkiye'de 13 tür akrep vardır. Erişkinde ölüm nadir, fakat 6 yaş altındaki çocuklarda sıktır. 10 yaşın altında ve 65 yaşın üzerinde akrep türü ne olursa olsun risk yüksektir. Akrep...
18 Aralık 2020

Bahar alerjisi ve polenler

Bahar aylarında alerjik sorunları; yalnızca polenlerin değil; polenlerden daha fazla havaya yayılan küf mantarlarının da tetiklediğine dikkat çekmektedir.  İlkbaharda çiçeklerin açmasıyla birlikte ortaya çıkan polenler insan sağlığını...
08 Şubat 2020

Zeytinyağı ömrü uzatıyor

Zeytinyağı; Alzheimer'dan kansere pek çok hastalıkla mücadele ediyor ve ömrü uzatıyor. Besleyici içeriği sayesinde zeytinyağı, ömrü uzatıyor. Alzheimer'dan kansere pek çok hastalıkla mücadele ediyor. Zeytinyağı, yüzde yüz doğal...
07 Şubat 2020

Grip tehlikesi bitmedi

Grip tehdidinin devam ettiğini ayrıca saman nezlesi ve alerjik astım gibi hastalıkların da kapıda olduğuna dikkat çekilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü bu yıl; gribi dünyayı bekleyen en önemli sağlık tehdidi olarak göstermektedir. Özellikle...
06 Şubat 2020

Himalaya tuzu yararlı mı?

Aşırı tuz tüketimi düzeltilebilir sağlık sorunlarının başında geliyor. Her yıl dünyada yeterli meyve tüketmemekten dolayı 5 milyon, aşırı tuz tüketimi nedeni ile 4 milyon insan hayatını kaybediyor. İnsanlar evrim süreci içinde milyonlarca...
05 Şubat 2020

Tuzu azalt hayat kaliteni yükselt

Türkiye, tuz tüketiminde ilk sırada yer alıyor. Uzmanlar, kronik hastalıklardan korunmak için tüketilen tuz miktarının azaltılmasını öneriyor. Yemeklere lezzet katan tuz, hasta ediyor. Tansiyonu yükseltip, böbreklere zarar veriyor. Paketli...
04 Şubat 2020

Vitamin alırken dikkat

İnsan vücudu doğru ve yeterli yiyecek ve içeceğe ihtiyaç duyar. Gündelik yaşam içinde insanların büyük çoğunluğunun yeterli ve dengeli beslenmesi mümkün değildir. Besin ihtiyacı kişiden kişiye göre büyük değişiklikler gösterir....
03 Şubat 2020

D vitamininin faydaları nelerdir?

D vitamini, kanserden obeziteye kadar pek çok hastalığa savaş açıyor ve vücudun bu vitamini depolaması için bol bol güneşlenmeyi, maydanoz, ısırgan otu ve yumurta yenilmesi öneriliyor. Vücudun sağlıklı olmasında, vitamin ve mineraller hayati...
02 Şubat 2020

Hastalıkları poşetlemeyelim

Erkeklerde kısırlığa kadınlarda meme kanserine neden oluyor. Hayatın her alanında kullanılan plastik maddeler, sağlığı bozuyor. Erkeklerde kısırlığa, kadınlarda meme kanserine neden oluyor. Beyne ve bağırsaklara da zarar veriyor. Kişisel...
31 Ocak 2020

Helikobakter Pilorinin sebebi hijyen mi?

Toplumda sık görülen Helikobakter pilori, midede çoğalıyor. Mide ağrısı ve şişkinlikle belirti veriyor. Tedavi edilmediğindeyse kansere neden oluyor. Yiyeceklerinizin temiz olmasına dikkat edin. Şehirleşme, beslenme alışkanlıklarını da...
29 Ocak 2020

Çölyak hastalığı belirtileri ve gluten hakkında bilinmesi gerekenler

Ekmeğin kabarmasını sağlayan gluten, sağlığımızla oynuyor. Bağırsaklara zarar vererek kabızlığa ve şişkinliğe neden oluyor. Tedavi edilmediğindeyse karaciğeri tüketiyor, Alzheimer'a davetiye çıkartmaktadır. Karaciğerin Düşmanı...
27 Ocak 2020
banner196
12
parçalı bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Beşiktaş 32 70
2. Fenerbahçe 33 66
3. Galatasaray 32 62
4. Trabzonspor 33 58
5. Alanyaspor 33 52
6. Gaziantep FK 32 50
7. Hatayspor 32 49
8. Karagümrük 33 49
9. Sivasspor 32 47
10. Göztepe 33 46
11. Antalyaspor 33 42
12. Konyaspor 32 40
13. Ankaragücü 32 36
14. Rizespor 32 36
15. Kasımpaşa 33 36
16. Malatyaspor 32 34
17. Başakşehir 32 33
18. Kayserispor 32 33
19. Gençlerbirliği 32 31
20. Erzurumspor 33 28
21. Denizlispor 32 26
Takımlar O P
1. Giresunspor 30 63
2. Adana Demirspor 30 58
3. Samsunspor 29 57
4. Altay 29 53
5. Altınordu 30 52
6. İstanbulspor 29 51
7. Ankara Keçiörengücü 30 49
8. Tuzlaspor 30 44
9. Ümraniye 29 41
10. Bursaspor 29 40
11. Bandırmaspor 29 39
12. Boluspor 29 35
13. Balıkesirspor 29 32
14. Adanaspor 29 31
15. Menemenspor 29 30
16. Akhisar Bld.Spor 29 25
17. Ankaraspor 29 22
18. Eskişehirspor 30 8
Takımlar O P
1. Man City 32 74
2. M. United 31 63
3. Leicester City 31 56
4. West Ham 31 55
5. Chelsea 31 54
6. Liverpool 31 52
7. Tottenham 31 49
8. Everton 30 48
9. Arsenal 31 45
10. Leeds United 31 45
11. Aston Villa 30 44
12. Wolverhampton 31 38
13. Crystal Palace 31 38
14. Southampton 31 36
15. Brighton 31 33
16. Burnley 31 33
17. Newcastle 31 32
18. Fulham 32 26
19. West Bromwich 31 24
20. Sheffield United 31 14
Takımlar O P
1. Atletico Madrid 30 67
2. Real Madrid 30 66
3. Barcelona 30 65
4. Sevilla 30 61
5. Real Sociedad 30 47
6. Real Betis 30 47
7. Villarreal 30 46
8. Granada 30 39
9. Levante 30 38
10. Celta de Vigo 30 37
11. Athletic Bilbao 30 37
12. Cádiz 30 35
13. Valencia 30 34
14. Osasuna 30 34
15. Getafe 30 30
16. Huesca 30 27
17. Real Valladolid 30 27
18. Elche 30 26
19. Deportivo Alaves 30 24
20. Eibar 30 23
Günün Karikatürü Tümü