AKP İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, İstanbul Bayrampaşa'da düzenlenen Kastamonu Küre Derneğinin bayramlaşma programına katıldı.

Derneğin karşısındaki Sabri Akpınar Parkı'nda otobüsten yurttaşlara hitap eden Soylu, eskiden Alevilerin "Ben Aleviyim" demekten çekindiğini söyledi.

Şimdi herkesin istediğini söyleyebildiğini belirten Soylu, Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "Geçen akşam diyor ki 'Ben Aleviyim, Hak Muhammed Ali'nin yolundayım'. Eyvallah, eğer öyleyse başınız üzerine. Peki Hak Muhammed Ali'nin yolunda teröriste destek var mı? PKK'yla kol kola girmek var mı? Buradan Allah rızası için söylüyorum. Bizi ayakta tutan aile yapımızdır. LGBT'yi getirip kadınla kadının, erkekle erkeğin evlenmesini Türkiye'ye dayatmak var mı? Hak Muhammed Ali'nin yolunda bu ülkede şehit olan polisimize, askerimize, jandarmamıza 'uyuşturucu kaçakçısı' demeye gerek var mı? Var mı böyle bir yol?" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin "Kuzey Irak ile Kuzey Suriye'deki askeri operasyonları sonlandıracaklarını" iddia eden Soylu, "Onlar gelip sonlandıracaklar. Peki ne olacak orada? PKK ile PYD o bölgeyi alacaklar" dedi.