Organize suç örgütü liderliğinden yargılanıp hüküm giyen Sedat Peker, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ve partinin İstanbul Örgütlenme Büro Başkanı Bora Çelik ile Karaköy’de Mahkeme Lokantası'nda yemek yedi.

Vatan Partisi İstanbul Örgütlenme Büro Başkanı Bora Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden buluşmaya ilişkin fotoğrafı “Güzel bir anı bırakalım” notuyla paylaştı.

Peker, Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve çatışma ortamı neticesinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin imza kampanyası düzenleyerek, “Bu suça ortak olmayacağız” diyen Barış İçin Akademisyenler inisiyatifiyle bir araya gelen 1128 akademisyene "Sözde aydınlar çanlar ilk önce sizim için çalacak; oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız!” demişti.

İşte o paylaşım:

Vatan Partisi yöneticileri ile Sedat Peker’in fotoğraf karesi sosyal medyada tartışma yarattı.

Aydınlık gazetesi yazarı ve sinema eleştirmeni Tunca Arslan, sosyal medyadaki tartışmaya ilişkin “Solcu Baba” olarak bilinen Dündar Kılıç’ın ünlü sinemacı Yılmaz Güney’le olan fotoğraf karesini yayımladı.

İşte o mesajlar:

İLKER YÜCEL SAHİP ÇIKTI
Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönemeni İlker Yücel, tartışma yaratan fotoğraf karesine sahip çıktı.

İlker Yücel, sosyal medyada “En soldaki Cem Dikmen'le TGB'yi beraber yönettik. Genç yaşında VP İstanbul lideri oldu. En sağdaki Bora Çelik'i lise yıllarından beri tanırım. Zor görevlerin adamıdır. Sedat Peker'i ise Ergenekon'da tutuklandığından beri ABD karşıtı cephede görüyoruz. CIA şeflerini çatlatmışlar” mesajını yayımladı.

İşte o mesaj:

Vatan Partisi Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Sezer Özseven ise tepkilere karşılık “PKK'lılarla, FETÖ'cülerle yemek yesek rahatsız olmayacak olanlar 15 Temmuz'da, PKK'ya karşı operasyonlarda, ABD ile aramızdaki savaşta milli mevzide duran Sedat Peker ile verdiğimiz fotoğraftan rahatsızlar. Esas karın ağrıları vatanseverlerin yan yana gelmesi” mesajını paylaştı.

İşte o mesaj:

SEDAT PEKER’DEN AÇIKLAMA

Sedat Peker, sosyal medyada süren tartışmanın ardından açıklamada bulundu.

Vatan Partisi’ne ilişkin “ülkemizin en önemli mihenk taşlarından bir tanesidir” ifadesini kullanan Peker’in Twitter hesabından şu mesajlar yayımlandı:

“Emperyalist güçlere karşı ülke müdafası yapılan bu günlerde Vatan Partisi'ni yok saymak kendimizi kandırmaktan başka bir şey olmayacaktır.

15 Temmuz hain fetö kalkışmasında ilk olarak etkisiz hale getirilecek 26 isimden bir tanesinin Sn. DOĞU PERİNÇEK olmasının ülke güvenliğimiz açısından kendisinin önemini anlatan yeterli bir delil olduğuna inanıyorum.

Ergenekon yargılamaları süresince dik duruşlarından hiçbir ödün vermeyen Vatan Partililer o gün olduğu gibi bugünde ülkemizin en önemli mihenk taşlarından bir tanesidir.”

İşte o mesajlar: