İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Halk Ekmek AŞ’nin başına atanan, Sancaktepe’de seçilemeyen CHP adayı Özgen Nama tüm maaşını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladı. Nama, “Ben bu görevden bir maaş almayacağım” dedi.

Posta yazarı Candaş Tolga Işık’a konuşan Nama, Halk Ekmek AŞ’nin başına İmamoğlu’nun ricasıyla geldiğini söyledi.

“Benim ne madden ne de manen bir işe ihtiyacım var” diyen Nama, Işık’ın “Peki niye kabul ettiniz o zaman?” sorusuna şu yanıtı verdi:

İmamoğlu’nun ricasıyla geldim, başkanın kentli yoksullara yönelik gıda programları var. Halk Ekmek bu programlar, projeler için hayati noktada bir kurum. Ve aslında kuruluşu itibarıyla da CHP’nin kurduğu halkçı bir kurum.

Nama kurumdan maaş almayacağını ve verilen huzur hakkını ÇYDD’ye bağışlayacağını söyleyerek şunları kaydetti:

Ben bu görevden bir maaş almayacağım, bir huzur hakkı veriliyor onun da tamamını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladım.

Özgen Nama kimdir?
Nama kendisini kişisel internet sitesinde şu sözlerle anlatıyor:


1975 yılında Kars’ta doğdum.
İlkokulu Kars’ta okudum. Orta ve Lise Öğrenimi İstanbul Kartal’da tamamladım.
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Muhasebe bölümünü bitirdim.
2. Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi’nde İşletme bölümü mezunuyum.
İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Yerel Yönetimler üzerine tezli yüksek lisans okudum.
Ticari hayatımı tekstil ve gıda sektöründe faaliyet gösteren aile şirketimizde yönetici olarak sürdürmekteyim.
Siyasi yaşamıma lise yıllarında Samandıra SHP Belde Başkanlığı’nda başladım.
SHP Samandıra Gençlik Kolları Başkanlığı SHP Kartal Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım.
SHP – CHP birleşmesinden sonra CHP Kartal Gençlik Kolları sekreteri olarak görev yaptım.
CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Sekreterliği görevinde bulundum.
1999 seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi barajın altında kaldığı günlerde partime sahip çıkarak, iki dönem üst üste CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum.
Daha sonra Samandıra CHP Belde Örgüt Başkanlığı yaptım.
2009 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi 2011-2014 İstanbul Büyükşehir Bel. Meclis Üyeliği ve İBB CHP Grup Sözcülüğü yaptım.
Son 15 yılda İl ve İlçe Delegelikleri yanı sıra 32. 33. ve 34. Olağan Büyük Kurultay Delegelikleri ve 14. 15. 16. ve 17. Olağanüstü Büyük Kurultay Delegesi olarak partimi temsil ettim ve halen Büyük Kurultay Delegesiyim.
Partimizin girdiği tüm seçimlerde Müşahit, Sandık Sorumlusu, Okul Sorumlusu vb. görevlerde aktif olarak çalıştım. Sancaktepe İlçe Seçim Kurulu’nda 2010-2014 yılları arası Cumhuriyet Halk Partisi Temsilcisi olarak görev yaptım.
2012 yılında İstanbul İl Kongresinde çarşaf liste ile yapılan seçimde İl Delegelerimizin teveccühü ile İstanbul’da en yüksek oy alan “Kurultay Delegesi” seçildim.
AKP’nin İmar Plan Tadilatlarına karşı, 2009-2014 yılları arası İBB İzleme Komisyonu Üyesi olarak 160 tane açtım ve davalarımız hala devam ediyor.
36. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultay’ında YDK (Yüksek Disiplin Kurulu) yedek birinci üyesi olarak seçildim ve bu görevim devam etmektedir.
33 yıldır Sancaktepe de ikamet etmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak Sancaktepe’de ve İstanbul’da siyasi çalışmalarımı sürdürmeye devam etmekteyim.