Vay be…

Hepimizin en başarılı olduğu alan…

Seyretmeyen var mıdır acaba ‘Vurun Kahpeye’ filmini…

Ya da daha yakından bakalım;

Bunu da yaşadık:

‘Konya'da tartıştığı ve sarhoş oldukları öğrenilen 2 kişi tarafından koparılan 'PKK'lı' yaygarası ile bir üsteğmen, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.’

Buyur burdan yak!

Örnekleri çok;

Kafayı taktığın biri varsa ‘FETÖ'cü’ de, hemen hakkında soruşturma başlasın. Görmedik mi bunları. Adamın ilgisi var mı, ne olup bittiğinin farkında mı, kimsenin umrunda değil.

Hala canlı örnekleri var virüslerin, Alevilere gavur icadı televizyonlar ve sosyal medya alanlarından saldıranların… Ellerinden gelse doğmak üzere olan Alevi bebeler de dahil topunu yakmaya can atan… Ve yine ellerinden gelse Alevilerin canını çıkartmadan önce her türlü işkenceyle canlarını yakmaya can atan zındıklar hakkında binlerce şikayet yağmıyor nedense.

Niye;

Çünkü, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan bu zındıklar hakkında kimse hakettikleri sonuca ulaşacak işlem yapmıyor da ondan…

Şimdi Aleviler ve de kraldan fazla kralcı olanlar ayaklandı.

Neymiş;

Tuz-Biber adlı Stand-up gösterilerinde Pınar Fidan Alevileri aşağılamış, halkı kin ve düşmanlık için tahrik etmiş, Madımak yangınına atıfta bulunarak ‘Hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var’ demiş.

Gösterisinin tamamına bakarsan, bu genç kadının ne Alevi karşıtlığını ne de halkı kin ve düşmanlık için tahrik ettiğini görürsün. Herkesten aynı fıkraya küçük dilini göstererek gülmesini bekleyemezsin. Beğenmezsen ‘berbat’ der geçersin. Pınar Fidan’ın burada yaptığının, güldürürken düşündürmek olduğunu kabul ediyorum. Konuyu iyi seçmiş, anlatımında taşı gediğine oturtamamış. Ama bu, onun linç edilmesini gerektirmez. Hele de sosyal medyada neredeyse boynuna sanal ilmik geçirmenin hiç anlamı yok. Saldıranlar, şikayet edenler; Aleviler, Alevi dostları görünenler bence Pınar Fidan gibi gündemde tutsunlar konuyu kendi anlatımlarıyla. ‘Ben de varım’ demek için başkalarının sana göre yanlışını bekleme, her gün bişeler söyle de hakkatten var olduğunu bilelim, görelim.

Bu genç kadının söyledikleri arasında öyle bi deprem var ki;

Onu görmeden saldırmak, linç etmek, şikayette bulunmak hiçbir Aleviye yakışmaz.

“Bakın böyle haberler oluyor sık sık gazetelerin üçüncü sayfalarında ‘bilmem neredeki cemevine saldırıldı’ ama hiç Alevi kaybetmiyoruz. Çünkü boş, Alevi yok. Bir şey yapmamız gerekmiyor, saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor.”

İşte püf noktası burada yatıyor. Gerçekten ironi yapmış, çok da güzel hicvetmiş.

Saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor.

Çünkü saldırganlar 7/24 fırsat kolluyor, zarar verebilecekleri her anı değerlendirmek için köşe bucak cemevleri gözetliyor.

Diyelim ki bu genç kadın bi şekilde cezalandırıldı…

Bak bunu da ben diyorum;

Alevilerden daha çok cemevlerine saldırmak için pusuda bekleyenler sevinecektir. Bu genç kadın bir Alevi karşıtı değildir, görülüyor. Bu sanatçı her an gündemde tutulması gereken konulardan birini sahneye taşımış ama anlatım bazılarının kafasını karıştırmış, anlaşılıyor.

Pınar Fidan bundan sonra anlatımlarında daha dikkatli olur burada sıkıntı yok. Beğenmezsen izlemezsin. Aleviden çok Alevicilik yapanlara gelince;

Gidin işinize…

Eleştirirler, uyarırlar, hoşgörü çerçevesinde görmezden gelir bağışlarlar ama Alevilerin kitabında yazmaz;

Pınarı kurutmak , fidanı kırmak!..