Gördük, görüyoruz: Eğer Tayyip Erdoğan iktidarları olmasa, kimsenin beş kuruş verip satın almayacağı medyadaki bazı adamlar, Türkiye’ye düzen vermeye kalkıştılar. Bunlar AKP iktidarına hizmet ediyor görünerek kendilerine şöhret ve mal-para üretmeye çalışan tiplerdi. Eski Türkiye’de bırakın yazar olmalarını ofisboy bile yapılmazlardı. Bunların bir bölümü Pelikan Grubu adıyla anılıyor. Arkalarında da eski Maliye Bakanı Berat Albayrak ve dolayısıyla AKP Lideri Erdoğan bulunuyordu. Bunların sesini de en fazla Berat Bey’in ağabeyinin yönettiği yandaş  Sabah –ATV grubunda duyuyorduk.

Ama şimdi ABD’de yeni bir başkan var. Türkiye’deki eski düzenin  kalemşorları Erdoğan için tehlikeli olacaklar. Bu yüzden Selman Öğüt gibi âlim gözüken akademik cahiller ilk başta elenecek… Sonra her boyaya boyanan Hilal Kaplan gibiler gönderilecek… Bunu başkaları izleyecek…

Erdoğan için varsa da yoksa da kendisidir önemli olan. Yırtık ayakkabı ile girdiği siyasette onu elinden tutarak yükselen rahmetli Erbakan’ı bile bir çırpıda silkip atmadı mı?

İstemeden bile olsa, imajını değiştirmek için AKP Lideri Erdoğan bunları etkisizleştirecek; göreceksiniz…

EFGAN  ALA NİYE ÇAĞRILDI?

FETÖ’nün siyasetteki ayağı niye ortaya çıkartılmıyor?

Cevabını Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu vermişti: “FETÖ’nün siyasi ayağı bizzat AKP’nin  kendisidir!”

Bu suçlamaya karşı çıkan bir AKP’li olmadı.

Son örneğini gördünüz:  Eski İçişleri Bakanı Efgan Ala, AKP genel başkan  yardımcısı yapılmış.

Hatırlayın: Efgan Ala İçişleri Bakanı iken 15 Temmuz darbe girişimi olmuştu.  Bu olaydan bir buçuk ay kadar sonra 31 Temmuz 2016’da Efgan Ala bakanlıktan istifa ettirilmiş, yerine Süleyman Soylu getirilmişti.

Erzurumlu Efgan Ala’nın Fethullahçı kadrolaşmadaki rolünü bilenler iyi biliyor. Diyarbakır Valisi iken, kentin ana caddesine “Kürdistan’a hoş geldiniz!” diye  pankart astıracak kadar da etnikçi politikalara destek vermişti. 2016’da MHP ile işbirliği gündeme gelince istifa ettirilmişti.

4 yıldan fazladır kızakta olan Efgan  Ala, AKP’de genel başkan yardımcılığına getirildi. 

Ankara’yı parsel parsel FETÖ’cülere veren Melih Gökçek, itibarsızlaştırılarak belediye başkanlığı görevinden alınmıştı ama anlıyoruz ki yeniden  Saray’a çağrılmış, gönlü alınmış.

Bu görüşme ve atamaların daha fazlasını da göreceğiz.

Sebebi çok açık: Erdoğan, kendisini ABD Başkanı Biden’a hazırlıyor. Bu amaçla yönetim kadrosunu değiştiriyor.  Muhalefete hakareti yöneticilik başarısı sanan, demokratik taleplere karşı şiddetli baskı ortaya korken iç ve dış aşırı öğelere şirin davranan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da topun ağzındaki isimlerden birisidir.
Erdoğan’ın yakın zamanda Devlet Bahçeli ile gerilim yaratacak bir adım atmasını da bekliyorum.

Yeni dönemde Erdoğan 2015 Temmuz’undan itibaren başlattığı siyaseti terk edecek. Artık, Suuriye’de ABD ile çatışma görmeyeceğiz. PKK-PYD’ye yönelik Suriye operasyonları olmayacak. Bu zamana kadar oralarda can veren yüzlerce şehidin üstü de çizilecek…

Yeni dönemin kaybeden siyasetçileri arasında Devlet Bahçeli ile Doğu Perinçek başı çekecek…

Onlar da İhvancı-ABD’ci Erdoğan’dan milli bir kahraman çıkartamayacaklarını kabul edecekler.

FAİZ LOBİSİNE TESLİM OLDU

Bazılarınız bana kızabilirsiniz ama ben Berat Albayrak’a acıdım… Çocukcağız, her şeyi bilen kayınbabasının emirlerini yerine getirmekten başka bir şey yapmıyordu. Ama Türkiye 18 yıldır yürütülen yanlış ekonomik politika yüzünden çamura saplanınca fatura ona çıkartıldı.

Görüyorsunuz, dolar düştü, borsa yükseldi.

Ne oldu, Türkiye’ye gökten dolar mı yağdı?

Hayır ama Erdoğan faizcilere bir kez daha evet dedi. Geçen günkü konuşmasından anladık ki uluslararası tefeciler ne isterse, verecek… Bu sözü alan tefeciler doların ipini çektiler… Şimdilik…

Unutulmasın! Türkiye, tefecilere en fazla faizi AKP döneminde ödedi, ödemeye devam  ediyor.

Eğer Erdoğan meydanlarda söylediği gibi faizcilere karşı olsaydı, onlara ödediği para ile böyle bir Türkiye daha kurabilir, yoksulluğu büyük ölçüde bitirirdi.

Görüyorsunuz ki meydanlarda “Her kötülüğün anası faizdir!” diye haykıran Erdoğan şimdi tefecilerin tarafını tuttu… Halktan dolaylı veya dolaysız vergilerle topladığı paraları, yabancı para babalarına daha  fazla yedirecek. 

Ne acıdır ki bu millet hâlâ bu sisteme oy verebiliyor.

Herkes hak ettiği rejimle yönetilir, demişler…