İşte paçanga böreği tarifi:

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 200 gram pastırma veya sucuk
  • 200 gram beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Hamur için, unu bir yoğurma kabına alın. Ortasını açarak sıvı yağ, ılık su ve tuzu ekleyin. Yavaşça karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini un serpilmiş bir zeminde ince bir yufka gibi açın. İsterseniz bu işlemi bezeleri açarak da yapabilirsiniz.

  3. Açılan yufkaların üzerine sıvı yağ sürün ve ardından rendelenmiş beyaz peyniri ekleyin.

  4. Üzerine dilimlenmiş pastırma veya sucuk yerleştirin.

  5. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve uç kısmını sıkıca kapatın.

  6. Böreklerinizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. İsterseniz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpebilirsiniz.

  7. Önceden ısıtılmış 180°C (356°F) fırında börekler altın rengini alana kadar pişirin. Bu genellikle yaklaşık 20-25 dakika sürer.