CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaraoğlu hemen her fırsatta Belediye Başkanları ve parti yöneticilerine şu uyarıyı yapmakta“Liyakat’a göre görevlendirmeler yapın” he birde “her kim olursa olsun kişilerin çıkar ve menfaatlerine göre plan program yapmayın. Yetki alanlarınızdaki plan ve programları halkın çıkarlarına göre yapın” der durur. Da, kim dinler Kılıçdaroğlunu.

Şimdi diyeceksiniz bilader hayırdır. Kılıçdaroğlu’nun Belediye Başkanlarına ve yöneticilerine söylediklerini ne diye hatırlatıyorsunuz. Kılıçdaroğlu yıllardır bu söylevleri anlatır durur. Bizde Kılıçdaroğlu’nun bu nutuklarını dinler dururuz.

Efendim, neden bunları hatırlattığıma gelince, şundan:

Birkaç gün önce Şişli Boğmantiden Perpa istikametine doğru giderken bir şey dikkatimi çekti. Sağolsun İstanbul Büyükşehir Belediyesi yol güzergâhında kaldırım çalışması yapıyor. Ne güzel değil mi? Evet İBB’nin çalışması güzel ona ne bir diyeceğimiz, nede bir itirazımız var. Ancak, Perpa’nın arka cephesinden Halide Edip Adıvar ve Boğmanti istikametine giden köprünün bitiminde başlayan kaldırımın İBB çalışanları tarafından söküldüğünü gördüm. Sökülen kaldırım yeniden düzenlemesi ise yol kenarında kalan yeşil alana doğru kaydırılıyordu.

Şimdi diyeceksiniz muhtemelen kaldırım çalışması yada mevcut olan yolun genişleme çalışması yapılıyordur. Bende ilk başta öyle düşünmüştüm. Dedim ya bir şey dikkatimi çekti diye.

İşte dikkatimi çeken olay:

Yeşil alana doğru kaydırılan kaldırımın tam karşısında Halide Edip Adıvar Mahallesi Gül Sokak, 1269 Ada, 246 Pafta, 3 parsel üzerinde bulunan Nesil Otomotiv’e ait olan inşaatın kaldırımı Boğmanti istikametinden, Çağlayan istikametine giden tarafı mevcut yapımı sürmekte olan inşaatın oturumu hemen hemen yola sıfır olarak başlatılmış.

Ne mi var bunda?

Anlatayım: Eğer bu arsa ve inşaat sıradan birine ait olsa belediye yetkilileri polisten de destek isteyerek Zabıtalarla birlikte inşaatın yola sıfır yapıldığı gerekçesiyle yıkıma gelirlerdi.

Gelmemişler,

Gelmedikleri gibi de, hırslarını inşaatın karşı cephesinde bulunan yol kenarındaki kaldırımı yeşil alana kaydırmakta bulmuşlar.

Olur, mu böyle şey? Demeyin. İnşaatın sahibi hem siyasetçi hem de işadamı olursa oluyor işte benim memleketimde.

İnşaatın sahibi kim mi?

Onu da anlatalım, İnşaatın sahibi İBB seçimlerinde mevcut başkan’a karşı yarışan otoparkçı kökenli iş insanı Mustafa Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen eski Şişli Belediye Başkan yardımcısı olan Eyüp Birgün.

Birgün İşini bilen bir siyasetçi. Geçtiğimiz aylarda Şişli Belediye Başkan’ı Muammer Keskin tarafından önce Şişli Belediyesi iştiraki olan Kent Yol AŞ’nin başına atanmış, daha sonra her ne olmuşsa olmuş. Bir iddiaya göre bu görevinden Başkan Keskin tarafından kovulmuş.

Birgün, dedik ya iş bilen bir siyasetçi.

Genç oğlu Özgür Birgün’ü ne yapmış, ne etmiş CHP İstanbul il konkresinde Canan Kaftancıoğlu’nun listesinden yönetime sokmayı başarmış.

Kaftancıoğlu’da bu genç idealist görünümlü yol arkadaşını haklı olarak başkan yardımcısı olarak atamış.

Ne güzel eylemiş. Eylemişte civarda bulunan esnafların iddiasına göre genç idealist görünümlü arkadaş CHP il başkan yardımcılığı konumunu kullanarak belediyenin ilgili birimlerini harekete geçirerek yola sıfır olan inşaatına kaldırım açmak için karşı kaldırımı yeşil alana doğru kaydırılmasında etkili olmuş.

Bakalım CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu işe ne diyecek.

Kamuoyu adına bu manzarayı takip etmeye devam edeceğiz…