Son yıllarda İHA-SİHA yapımıyla gündeme gelen Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadıdır. Babası Özdemir Bayraktar, Baykar Makine adlı bir şirketin sahibiydi. Geçen gün vefat etti. Benimle davalı olarak öbür dünyaya göçtü.

2019 yılı Aralık ayında Selçuk Bayraktar, AKP Lideri Erdoğan’ı eleştiren CHP’li Özgür Özel’e “Terörle mücadeleden rahatsız mı oluyorsunuz?” diye saldırdı.

İşin içine İHA-SİHA’yı sokarak siyaset yapan damada, o zamanlar yazdığım Yurt Gazetesi’ndeki köşemizden “Uçağı Bırakın da Önce Çim Biçme Makinesi Yapın” başlıklı bir cevap verdik. (https://www.yurtgazetesi.com.tr/yazarlar/riza-zelyut/ucagi-birakin-da-once-cim-bicme-makinesi-yapin-17116)

Dediğim şuydu: “Biz gelelim şu Selçuk Bey’in İHA’larına… Selçuk Bey, siz bu araçların motorunu da kendiniz mi yapıyorsunuz? O zaman “Aferin!” derim. Yok motoru dışarıdan getirtip kaputunu burada yapıyor ve bir montaj ürününü bize yerli SİHA-İHA gibi pazarlıyorsanız, durun bakalım, derim. Soruyorum: Bu İHA-SİHA için Ukrayna’dan motor almadınız mı?”

Yazımda, bir aracın yerli ve milli olabilmesi için motorunun da yerli üretim olmasına dikkat çektim. Öyle ki bırakın uçağı çim biçme makinelerinin motorunu bile yapamadığımız gerçeğinin altını çizdim.

Ve şunu da vurgulaadım: “Türkiye, MHP Lider Bahçeli’nin de yardımıyla bugün işte böyle bir otokrasi altında hanedan yönetimine sokulmuştur. Adını koyalım: Bu hanedan Erdoğan hanedanıdır.”

DERHAL MAHKEMEYE KOŞTULAR
Bu yazım üzerine Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar beni, kendilerine hakaret ve iftira atmaktan mahkemeye verdi.

Sadece o mu?

Yazımda adını bile anmadığım Selçuk’un babası Baykar Makine Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar da davacı oldu. Özdemir Bayraktar da oğlu Selçuk’da 40’ar bin TL para istediler.

Kimden?

Emekli işçi maaşıyla geçinmeye çalışan bir yazardan 2020 yılı başında 80 bin TL istediler… Erdoğan’ın FETÖ’cü adamlarının işten attırıp aç bırakmaya çalıştığı köşe yazarı Rıza Zelyut’tan…

Üstüne üstlük daha önceki bir yazımda yeni belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu’na seslenip bu İHA işiyle uğraşan Bayraktar’lara yardımcı olmasını istemiş olmama karşın… Üstelik Baykar Makine’nin adını anmamışken… Üstelik de devlet adına 1990’lardan beri bu işlerle uğraşan ASELSAN gibi gerçekten çok başarılı işlere imza atan milli bir kuruluşumuzun Baykar Makine’ye bu yönde katkı verip vermediğini sorgulamadan…

Mahkeme ne yapsın?

Savcıları -yargıçları kendi emrindeki Hakimler Savcılar Kurulu eliyle hazırolda tutan tek adam Erdoğan’ın damadı davacı. Ama ortada en küçük iftira yok, hakaret yok. Mahkeme, kendisini kurtarmak için dosyayı ticaret mahkemesine yolladı. Dava orada devam edecek…

İKİ ELİM YAKASINDA OLACAK
Özdemir Bayraktar öbür dünyaya göçtü. Ruhun yaşadığına inanan bir insanım. Sanırım Bayraktar ailesi de böyle düşünüyor. Öbür dünyaya inanıyorsak, yapılan haksızlıkların hesabı mutlaka sorulacaktır.

Ben, beni haksız biçimde cezalandırmaya kalkışan, bunun için veremeyeceğim büyüklükte tazminat isteyen, mahkemelerde süründüren Selçuk’tan ve özellikle de babası Özdemir Bey’den davacıyım. Hem vicdan mahkemesinde hem de Hak Mahkemesi’nde…

Bunun için Erdoğan otokrasisi altında inim inim inleyen mahkemeleri gitmek yerine vicdanlı insanların mahkemesinde yargılanmaya da hazırım. Selçuk Bayraktar kendisi namuslu ve vicdanlı üç Müslüman bulsun; bunlarla oturup konuşalım. Eğer o insanlar beni haksız bulurlarsa ben Özdemir Bayraktar’a hakkımı helal edip arkasından rahmet duası okuyacağım.

Yok bunu yapmayıp da beni kayınpederinin otoritesini dolaylı da olsa kullanarak cezalandırmaya, benim uç kuruşluk emekli maaşıma el koymaya çalışırsa, iki elim hep onların yakasında olacak.

Ben hakkımı şimdilik helal etmiyorum arkadaş…

Gerisini ahiret inancı olanlar düşünsün…