Rojava ve Suriye'de ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) milislerine ait araç konvoyunu Haseke’nin güneyindeki Şeddadi Kenti ile Deyrezzor güneybatı kırsalındaki el Ömer Petrol Kuyuları arasındaki yolda hedef alındığı belirtildi.

Suriye'nin resmi haber ajansı olan Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, dört aracın imha edildiği belirtildi.

SURİYE’DEN ABD’YE TEPKİ
SANA’nın bir başka haberinde ise ABD’nin PKK ile petrol anlaşması yapmasına böyle tepki gösterildi:  

Suriye halkının kaynaklarını çalmak ve servetlerini yağmalamak ABD’nin Suriye’deki eskiden olduğu gibi şimdi de en büyük hedefiydi. Öyle ki, düşmancıl hareketlerini, Suriye petrolünü çalmak için (DSG) milisleriyle arasında uluslararası hukuk kurallarını ihlal eden tanımlanmış ve ilan edilmiş bir suçla yağma konusunda bir anlaşma ile Suriye’de terörizmi destekleyerek, sürdürmüştür.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, son olarak Washington ile (DSG) milisleri arasındaki anlaşmada somutlaşan Suriye petrolünü yağmalama planı üzerinde yıllarca çalıştı. Öyle ki, Yasadışı anlaşmaya aşina olan kaynaklar (CNN)’e, anlaşmanın Amerikan planını uygulamak için oluşturulan (Delta Crescent Energy) adlı bir Amerikan petrol şirketine, Suriye petrol sahalarının yarısını ele geçirmek ve onlara yatırım yapmak için geniş yetkiler verdiğini açıkladı.