İsrail'in Filistin'e yaptığı baskılar devam ediyor. Fanatik Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bugün gerçekleştirilecek olan bayrak yürüyüşü öncesinde Eski Şehir bölgesinde bulunan 3 Filistinliyi yaraladı.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Doğu Kudüs'te aşırı sağcı Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğrayan 3 Filistinliye ilk müdahale olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralılar, daha sonra hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, provokatif "bayrak yürüyüşüne" katılmak için bölgeye gelen aşırı sağcı Yahudi yerleşimcilerin, Doğu Kudüs'ün farklı noktalarında Filistinlilere saldırdığı bildirildi.

Bazı yerleşimciler, Filistinlilere karşı göz yaşartıcı sprey kullandı. Yahudi yerleşimcilere eşlik eden İsrail polisi de farklı noktalarda yürüyüşü protesto eden ve yerleşimcilerle sözlü sataşmaya giren Filistinlilere karşı güç kullanarak müdahale etti.

Ayrınca ziyaret amacıyla Kudüs'te bulunan Türk kadın turist, Mescid-i Aksa'da İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.