Toplumsal Dış Haberler

Suriye'de ateşkesin uygulanmasını izleyen Rus-Türk devriyesinin Rus tarafı, son 24 saat içinde ülkede 31 ateşkes ihlali tespit ederken, Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin altı ihlal kaydettiğini duyurdu.

Rus tarafı, üçü Halep'te, altısı Lazkiye'de, 18'i İdlib'de ve dördü Hama'da olmak üzere toplamda 31 ateşkes ihlali tespit ederken Türk güçleri altı ateş vakası bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, temsilciliğin Rus kısmı bunların hiçbirini onaylamadı.

Sorun Türkiye'yle hareket eden cihatçı gruplardan kaynaklanıyor. Özgür Suriye Ordusu başta olmak üzere bu cihatçı gruplar, ortak devriyeye karşı da saldırgan eylemler düzenliyor ama Rusya tarafı bu eylemlerin Türkiye tarafından kaydedilmediğini açıklıyor.

SURİYELİLER GERİ DÖNÜYOR
Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı 140'tan fazla mültecinin Lübnan'dan Suriye'ye döndüğünü bildirdi. Bakanlık "Son 24 saat içinde 145 mülteci (43'ü kadın ve 74'ü çocuk) Lübnan topraklarından Jaydet-Yabus ve Tell-Kalah kontrol noktalarından Suriye Arap Cumhuriyeti'ne döndü. Ürdün'den ise hiçbir mülteci gelmedi" dedi.

Bakanlık, Suriye birliklerinin Şam ve Dera vilayetlerinde 1,6 hektarlık (4 dönüm) mayınları temizlediğini de sözlerine ekledi. Askeri personel 14 patlayıcı cihazı tespit etti ve etkisiz hale getirdi.