Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı'nın kapanışı dolayısıyla gerçekleştirilen basın toplantısında bir çok başlığa değinirken aynı zamanda Suriye konusundaki sorulara da cevap vermişti. 

Suriye ile resmi temasların olup olmadığı sorusuna Çavuşoğlu "Suriye ile şu anda direkt bir temas söz konusu değil. İstihbaratlar arası görüşmeler yeniden başladı" demişti. Konuya dair girdiler yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Suriye'de kalıcı bir barışın sağlanabilmesi için Suriye'deki muhalifler ile hükümetin masaya oturması ve uzlaşması gerektiğini ifade etmişti. 

Çavuşoğlu açıklamasında, "Muhalif olan Suriyelilerle Rejim arasında bir barışın gerekli olduğunu ve Türkiye olarak destek vereceğimizi her zaman söylüyoruz" derken bu açıklamaya bugün İdlip'te yaşayan muhaliflerden tepki geldi. 

Şam News'in haberine göre İdlipli muhalifler Şam ile müzakere yapmak istemediklerini şu an devam etmekte olan bir mücadelenin tarafı olduklarını ve bu süreç tamamlanana kadar da herhangi bir şekilde masaya oturmayacaklarını ifade etti. Sokak röportajlarında Çavuşoğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren muhalifler, açıklamadaki yaklaşımı doğru bulmadıklarını belirtti.