Toplumsal Dış Haberler

İdlib'den sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Doğrulanmasa da cihatçı hesaplar TSK'nın bölgede hareketlendiğini ve Suriye ordusuyla cihatçıların sıcak temas kurduğunu ileri sürüyor. Bu iddiaların ardı arkası kesilmezken İdlib'den bir hava saldırısı haberi geldi. Suriye ve Rus savaş uçakları  cihatçıların İdlib'deki komuta merkezini yerle bir etti. 

Al Masdar'ın da geçtiği bilgide vurulan komuta merkezi Hurras el Din'e ait. Hurras el Din, Suriye'deki cihatçı artıklarının yeni çatı örgütü. İsminin Türkçe anlamı 'Dinin Muhafızları' olan örgütün El Kaide'ye bağlı olduğu belirtiliyor.

Suriye ve Rus jetleri bugün sabah saatlerinden itibaren cihatçı örgütün İdlib'de konumlandığı yerleri yoğun bombardımana tuttu. AMN'in Lazkiye Valiliği'ndeki bir saha kaynağından aktardığına göre, iki jet İdlib genelinde bir dizi cihatçı üs ve depoyu vurarak örgüte ağır hasar verdi. Saldırı sırasında Rus keşif uçağıyla desteklenen Suriye Hava Kuvvetleri'nin cihatçı grubun komuta merkezini vurarak yıktığı belirtildi.