Toplumsal Dış Haberler

Suriye Dış İşleri ve Gurbetçiler Bakanı Faysal el Mikdad, İnsan Hakları Konseyi’nin Cenevre’deki toplantısında yaptığı konuşmada ABD ve AB ülkelerini Suriye üstündeki tek taraflı yaptırımlarından vazgeçmeye davet etti.

Geçtiğimiz gün Cenevre’deki İnsan Hakları Konseyi’nin 46. oturumunda konuşan El Mikdad, ABD ve AB ambargosunun sıradan vatandaşları etkilemediğini iddia edenlerin söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Tersine, bu tedbirlerin sadece sıradan vatandaşları ve onların temel ihtiyaçlarına ulaşmasını engellediğinin altını çizen Mikdad; bir kez daha Suriye’nin terörle mücadeleye devam etme ve topraklarındaki herhangi bir yasadışı varlığı sona erdirme konusundaki yasal hakkını kullanma kararlılığını teyit etti.

KOCA BİR ŞEHİR SUSUZLUKLA CEZALANDIRILIYOR
Türk ordusunun ve onun kontrolündeki cihatçı teröristlerin Haseke ilinin suyunu kesmesine de değinen El-Mikdad; bu sistematik insan hakkı ihlalinin ABD, İsrail ve Türkiye’nin ülkesinde işlediği yüzlerce sistematik insan hakkı ihlallerinin sadece biri olduğunu belirtti.

El Mikdad, “Türk, Amerikan ve İsrail işgali altında terörist gruplar ve ayrılıkçı SGD militanları ve destekçilerinin çıkarlarına hizmet etmek için ağır ve sistematik insan hakları ihlalleri yapmaya devam ediyor. Haseke’de bir milyon vatandaşa toplu ceza olarak su kesmek, Türk işgal güçleri ve onun terörist gruplarının Suriye topraklarında işledikleri büyük ve sistematik ihlallerin örneklerinden biridir” diye konuştu.