Toplumsal ÖZEL

Bir yandan 9 yıldır süren cihatçı işgali sonlandırmaya hazırlanan Suriye, diğer yandan da dünyada olduğu gibi bölgede de tırmanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına önlemlerini sertleştiriyor.

Uzun süredir büyük kentlerde dezenfekte çalışmaları yapan Suriye Kızılayı, önceki gün de başkent Şam'ı tümüyle salgına karşı dezenfekte etmişti. 

Suriye'de henüz bir koronavirüs vakası görülmedi... 

FABRİKALAR ÜRETİMİ MİNİMUMA İNDİRDİ
Ancak devlet yöneticileri, virüsü topraklarına ulaşmadan engellemeyi amaçlıyor. Kentlerde dezenfeksiyon ve hastanelerin yeniden organize edilmesi çalışmalarıyla yetinmeyen Suriye hükümeti, zamanlaması birçok ülkeye göre erken sayılabilecek bir dizi önlem daha açıkladı. Dün Başbakan İmad Hamis, bugünden başlayarak bir sonraki duyuruya kadar birçok bakanlıkta günlük çalşmaların en aza indirildiğini ve personelin evlerine gönderileceğini açıkladı. Ayrıca Hamis, yayınladığı genelgeyle fabrika ve atölyelerde üretimin asgariye indirildiğini, mümkün olan en düşük seviyede çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

ALIŞVERİŞ YERLERİ KAPATILDI
Ayrıca Başbakan Hamis, valilerden, halk sağlığını korumak ve şehir içlerindeki yoğunluğu azaltmak için pazar gününden (bugün) başlayarak ticari, kültürel ve sosyal faaliyetlerin durdurmalarını istedi.

Sağlık merkezleri, gıda tedarik yerleri, eczaneler genelge kapsamı dışında kalırken Başbakan Hamis, halka 'kurallara bütünüyle uyma' çağrısı yaptı.