Toplumsal Dış Haberler

ABD'de günlerdir süren ve ülkede gerilime neden olan Başkanlık seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlara göre 270 delege sınırını geçip ipi göğüsleyen taraf Demokratların adayı Joe Biden oldu. 

Cumhuriyetçi kanat, adayları Donald Trump'ın kolay teslim olmamaması gerektiği konusunda uzlaşmış görünüyor. Bu süreci usülsuzlük yapıldığını iddia ettikleri eyaletlerdeki yeniden sayımlar ve başvurular belirleyecek. 

Öte yandan dünyadan seçim sonuçlarına dair ilk değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Bu değerlendirmelerden biri de, özellikle Trump döneminde ABD'nin ağır gerilimler yaşadığı ve ambargo üstüne ambargo uyguladığı İran'dan geldi. İran, Biden'ın seçimi kazanmasının ardından "yıkıcı ABD politikalarında bir değişiklik" umuyor...

İran devlet medyasının geçtiği haberlere göre, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, Demokrat aday Joe Biden'ın ABD başkanlığına seçilmesinin “yıkıcı ABD politikalarında bir değişiklik yapacağını umduğunu" söyledi.

Cihangiri ilk değerlendirmesinde "Amerika Birleşik Devletleri'nin yıkıcı politikalarında bir değişiklik, hukukun üstünlüğüne ve uluslararası yükümlülüklere bir dönüş ve uluslara saygı göreceğimizi umuyorum" dedi.