Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil’e çok sayıda füze atıldı. Saldırıda ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu'nun hedef alındığı belirtiliyor.

Saldırı sonrası Sputnik'e konuşan bir kaynak, "Erbil'deki Salahaddin'de bulunan ABD konsolosluğu ve Kurdistan 24 TV kanalı yakınlarına roketler düştü. Patlama sonucunda Kurdistan 24 TV kanalının binasında maddi hasar meydana geldi" bilgisini verdi.

IKBY Anti-Terör Birimi, Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurdu. Açıklamada, "Başkent Erbil, Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından balistik füzelerle saldırıya uğradı" denildi.

IKBY İçişleri Bakanlığı tarafından da Erbil'e yönelik füzeli saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, saldırı sonucu bazı bina ve evlerde hasar meydana geldiği ancak can kaybının yaşanmadığı duyurularak, bir kişinin ise hafif bir şekilde yaralandığı ifade edildi.

IKBY Dış Medya İlişkileri Sorumlusu Lawk Ghafuri ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece Erbil'deki çok sayıda saldırı füzelerle gerçekleştirildi ve füzelerin hiçbiri Erbil'de inşaatı devam eden yeni ABD konsolosluğuna isabet etmedi. Ancak yerleşkenin etrafındaki alanlar füzelerle vuruldu" ifadelerine yer verdi.

.