Libya Ulusal Ordusu lideri General Halife Hafter, "Türkiye'ye karşı birleşmek" için güçlerine çağrıda bulundu. Reuters'ta yer alan habere göre, Libya Ulusal Ordusu güçlerine sesli mesaj gönderen Hafter, Osmanlı'nın bir dönem Libya'yı kontrol ettiğini hatırlatarak, "Zenginliklerimize göz koymuş olan Türkiye'yle savaşarak zafer tesis ediyorsunuz. Tüm cephelerde savaş yürütüyorsunuz. Bu, zaferden başka bir şeyin olmadığı bir savaş" dedi.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı arayarak, Libya'da gerilimin hızla düşürülmesi çağrısında bulundu. Beyaz Saray Sözcüsü Judd Deere, "Trump, Libya'ya dış müdahalelerin daha da kötüleşmesine ilişkin endişelerini dile getirdi ve gerilimin hızla düşürülmesi ihtiyacına dikkat çekti" dedi.

'TÜRKİYE İÇ SAVAŞI ENGELLEDİ'
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, ayrı bir açıklama yaparak, "Türkiye'nin Libya'da dengeleri değiştirdiğini ve topyekün iç savaşı engellediğini" kaydetti.

Çavuşoğlu, televizyonda yaptığı açıklamada, "Libya'da tek çözüm siyasi bir çözümdür. Hafter'in bunu anlaması gerekiyor" dedi.

AKP'nin de desteklediği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Libya Ulusal Ordusu'nun bölgede kaydettiği ilerlemelerin ardından başlattığı karşı taarruz sonucu stratejik bir konumdaki Vatiyye hava üssü başta olmak üzere önemli noktaları yeniden kontrol altına almıştı. Trablus cephelerinden 2-3 kilometre çekildiğini açıklayan Libya Ulusal Ordusu, buna karşılık misilleme yapılacağını duyurmuştu.