Suriye Adalet Bakanlığı, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzeni Rami Mahluf’un tüm mal varlıklarına el konulduğu iddialarını yalanladı.

Sputnik'in aktardığına göre, bakanlığın Facebook sayfasından, "Facebook'ta bazı sayfalar taraflı yabancı kaynaklara dayanarak Rami Mahluf’un tüm malvarlıklarına el konulduğuna dair Adalet Bakanlığına aitmiş gibi gösterilen sahte kararname yayımlamıştır. Adalet Bakanlığı bu bağlamda herhangi bir kararname çıkardığını yalanlıyor" açıklaması yapıldı. Suriye Adalet Bakanlığı, bazı sosyal medya hesaplarının kasten sahte haberler yaydığını ve konuyu spekülasyon yaymak için istismar ettiğini söyledi.

Suriye İletişim Bakanlığı, kısa süre önce Mahluf’un telekomünikasyon şirketini 456 milyon dolara tekabül eden bir meblağ ödeme yapması gerektiğine dair bilgilendirmişti. 

Mahluf da Facebook sayfasından Devlet Başkanı Esad'a şirketinin vergiden muaf tutulması çağrısı yaptığı ve çalışanlarının istihbarat servisinin kötü muamelesine maruz kaldığını iddia ettiği videolar yayımlamıştı.