Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye hükmet güçlerinin İdlib’i terör yanlılarından kurtardıktan sonraki hedefinin ülkenin doğusundaki bölgeleri militanlardan temizlemek olacağını belirtti.

Rus devlet televizyonu Rossiya 24'e konuşan Esad, Suriye Ordusu'nun İdlib’i cihatçılardan kurtardıktan sonraki hedefinin ülkenin doğusundaki bölgeleri militanlardan temizlemek olacağını ifade etti.

İLGİLİ - Suriye Ordusu Serakib'den sonra Afis'e de girdi!

İLGİLİ - Esad: Bizim Türkiye'ye bir düşmanlığımız olmadı, bu yaptıkları akıl dışı

İLGİLİ - Cihatçı işgalle boğuşurken üçüncü seçim: Ne olursa olsun zamanında yapacağız

Esad, “Askeri açıdan şu anki öncelikli hedefimiz İdlib. Erdoğan’ın buraya tüm güçlerini sevk ettiği ortada, elbette ki bunu Amerikalıların talimatıyla yaptı. Bu konuda hiç şüphe yok, zira İdlib’i kurtardıktan sonraki hedefimiz, doğu bölgelerini kurtarmak olacak. Ben birçok kez İdlib’in askeri açıdan bir ön tutunma noktası olduğunu söylemiştim ve onlar, kurtarılmasına engel olmak için tüm güçlerini kullandılar, amaçları bizim doğuya ilerleyemememizdi” dedi.

Suriye Devlet Başkanı, “Ancak paralelinde, doğu bölgelerde savaşmamak için oradaki insanlarla temas halindeyiz. Amerikan işgali onlarda hoşnutsuzluk, öfke ve kızgınlığa neden oluyor” ifadelerini sözlerine ekledi.