Suriye'de 10 yılı aşkın bir süredir devam ettirilen uluslararası cihatçı işgalin yaraları sarılırken, uluslararası arenada da Suriye'ye dair tavırlar değişmeye başlıyor. Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la telefonda görüştüğü bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamaya göre, Beşar Esad'ın, Ürdün Kralı 2. Abdullah'ı aradığı açıklandı. Görüşmede, "iki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliğini geliştirme yolları" ele alındı. Açıklamada, Kral Abdullah'ın, "Suriye'nin egemenliğine, istikrarına, toprak bütünlüğüne ve halkını koruma çabalarına, Ürdün'ün desteğini kaydettiği" belirtildi.

Ürdün Krallığı’nın resmi Twitter hesabından da telefon görüşmesi yapıldığı açıklanarak ikili ilişkilerin ele alındığı kaydedildi.

10 YIL SONRA BİR İLK...
Ürdün'ün başkenti Amman'da, 27 Eylül'de, Suriye rejiminden heyetlerin katılımıyla bakanlar düzeyinde toplantılar düzenlendiği duyurulmuştu.

Öte yandan bu telefon görüşmesi ile beraber Abdullah ve Esad, 10 yıl sonra ilk defa görüşmüş oldu.

Ürdün, 29 Eylül’de Şam ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Cabir Sınır Kapısı’nın yeniden açılması kararı vermiş, Ürdün havayolları şirketi Royal Jordanian'ın on yıllık bir aranın ardından yakında Suriye'nin başkenti Şam'a doğrudan uçuşlara yeniden başlayacağı bildirilmişti.