Toplumsal Dış Haberler

'Çiçeği burnunda' Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mahmud Vaezi ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görevinden istifa eden damat Berat Albayrak'ın yerine getirilen Lütfi Elvan'ın yüzünü daha çok Batı'ya döneceği ileri sürülüyordu...

Dün gerçekleşen telefon görüşmesinde Vaezi, Elvan’ın bakanlığı döneminde İran ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da artacağı ve genişleyeceğini umut ettiklerini söyledi.

İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin önemine işaret eden Vaezi, yeni uluslararası konjonktürü ve ticarî kısıtlamaların kaldırılmasını dikkate alarak iki ülkenin özel sektörünün karşılıklı yatırımlarının öncekine kıyasla çok daha fazla desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin diğer bölge ülkeleri için rol model olacak seviyeye ulaşmasının altını çizerek iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Lütfi Elvan da pandeminin yakın zamanda kontrol altına alınacağı, dolayısıyla iki ülke arasındaki ticaretin pandemi öncesi günlere döneceği temennisinde bulundu.