Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Anwar Gargash, Türkiye'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Gargash, "Türkiye, Arapların ilişkilerine karışmayı bırakmalı" dedi.

AKP'nin dış politikası yüzünden Türkiye'nin de taraf tuttuğu Libya’da sular bir türlü durulmuyor. Bölge ülkelerinden de Libya'ya yönelik açıklamalar ve hamleler gelmeye devam ediyor. O açıklamalara son olarak BAE Dışişleri Bakanı Anwar Gargash’ın sözleri eklendi. Twitter’dan bir açıklama yapan Gargash, Türkiye’nin Arapların ilişkilerine karışmayı bırakması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerine yanıt veren Gargash, “İlişkiler tehditlerle yönetilemez. Sömürgeci hayallere bu dönemde yer yok” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN AMBARGO VURGUSU
Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde İspanyol mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından düzenlendiği basın toplantısında, “Ambargoyu delen ülkeler var. Bizim sadece gıda yardımı götürmemiz sorun oluyor. Rusya, BAE’nin, Fransa’nın gönderdiği uçakları denetleyebiliyor mu? BM çatısı altında gerçek bir mekanızma kurulusa desteklemeye her zaman hazırız” ifadelerini kullanmıştı.