Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. Patlama, eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında gerçekleşti. Lübnan'da yarın ulusal yas ilan edildi.

Anadolu Ajansı (AA), şehrin neredeyse her yerinden hissedilen patlamanın eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında gerçekleştiğini duyurdu.

Hizbullah'ın Al-Manar TV kanalı, güvenlik kaynaklarının Beyrut Limanı'ndaki Amber No. 12'de yangın çıktığını ve nitrat içeren tankların patlamasına yol açtığını söyledi. Al-Manar web sitesi, Al-Manar'ın güvenlik kaynaklarına göre, nitrat içeren tankların yakınında patlayıcılar için mağazaların yakılması nedeniyle Beyrut limanını büyük bir patlamanın salladığını söyledi. Patlamanın sesi sahilin birçok bölgesinde duyuldu ve titreme ve sayısız fiziksel hasara neden oldu.

HİZBULLAH: HEDEF ALINDIĞIMIZ İDDİASI YALAN
Hizbullah'a yakın kaynaklar ülkenin yerel medyasına yaptığı açıklamada, Beyrut'taki patlamanın, kendilerine ait silah depolarında meydana geldiği ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Lübnan medyası, patlamanın ardından moloz altında kalmış insanların görüntülerini yayımladı. 

Hizbullah patlmanın kendilerine ait mühimatlarda gerçekleştiği iddiasını yalanladı.

AFP'nin haberine göre, Beyrut liman bölgesindeki patlamanın şehrin büyük bir bölümünde hissedilirken, çevredeki binalarda hasar oluştu.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta neredeyse şehrin her yerinden hissedilen şiddetli bir patlama meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, 'çok sayıda yaralı' olduğunu açıklarken, patlamanın eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında gerçekleştiği belirtildi. Reuters, patlamada en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Beyrut Limanı yakınındaki patlama şehrin büyük bir bölümünde hissedilirken, çevredeki binalarda ağır hasar oluştu. Lübnan devlet ajansı, patlamalanın bir havai fişek deposunda meydana geldiğini öne sürdü.

Öte yandan patlamadan dakikalar sonra ikinci bir patlamanın daha meydana geldiği iddia edildi. Patlama sonrasında şehrin üzeri kırmızı bir mantar bulutla kaplanırken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için olay yerine geldi.

Reuters'ın Lübnanlı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre patlamada en az 10 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hasan Çakıl patlama sonrası NTV'ye konuşurken, ''Patlamada büyükelçilik konutunun camları kırıldı. Konuttaki kişilere ulaştık, durumları iyi'' dedi.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR
Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamalarda çok sayıda kişinin yaralandığını ve çevrede büyük hasar oluştuğunu iddia etti.

The National'ın Washington muhabiri Joyce Karam, başkent Beyrut'ta bir limanda bir şehrin içinde olmak üzere 15 dakika içinde iki patlama geldiğini ifade etti. Karam, patlamalardan birinin eski başbakan Saad Hariri'nin evinin yakınında meydana geldiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) tribünalının bu hafta Refik Hariri suikastiyle ilgili kararını açıklaması bekleniyor. Refik, Saad Hariri'nin babasıydı ve 2005 yılında öldürülmüştü.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR OLABİLİR
Lübnan Kızılayı da patlamalarda bazı binaların büyük zarar gördüğünü ve enkaz altında kalmış kişiler olabileceğini ifade etti.

BAE merkezli haber kanalı Al Arabiya'nın paylaştığı görüntülerde patlamada kaybetmiş insanlar görülüyor.

LBC'ye konuşan görgü tanıklarından biri, arabasıyla patlama anından önce liman yakınlarından geçerken depolardan birinde yangın çıktığını gördüğünü ifade etti.

Lübnan medyası, patlamanın ardından moloz altında kalmış insanların görüntülerini yayımladı.