Lübnan Ulusal Haber Ajansı, Beyrut'taki protestocuların Çalışma Bakanlığı ve Göç İşleri Bakanlığı binalarını kuşattığı haberini geçti. 

Lübnan medyasına göre göstericilerden oluşan kalabalık kordon altına alınmış bölgeye girmeye çalışırken parlamento meydanının girişinde yangın çıktı. Protestocular, Parlamento Binasının kapısını kırdı. Ancak çok sayıda güvenlik kuvveti kapının olduğu noktaya gelerek protestocuları uzaklaştırdı.

Günün erken saatlerinde, polisin parlamento binası yakınındaki eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Beyrut'ta en az 158 kişinin ölümüne ve yaklaşık 5 bun kişinin yaralanmasına neden olan ve Beyrut'un bir bölümünü harabeye çeviren amonyum nitrat patlamasının ardından Cumartesi günü Beyrut'ta kitlesel hükümet karşıtı protestolar patlak verdi. İnsanlar limanda yaşanan trajik olayın neden olduğuna inandıkları yolsuzluğa öfkelerini göstermek için sokaklara çıktı. Göstericiler ayrıca, Lübnan'ın 1990'daki iç savaşın sona ermesinden bu yana gördüğü en kötü ekonomik krizin sorumlusu olarak gördükleri hükümeti istifa etmeye çağırıyorlar.

Protestoların başlamasından saatler sonra Lübnan Başbakanı Hasan Diab, gerekli "yapısal reformların" uygulanmasını başlatmak için Pazartesi günü erken bir parlamento seçimi yapılmasını önerdi.