Ercan Çankaya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde basın çalışanları bugün işyerinde hakaret ve tacize karşı sokağa iniyor.

Basın örgütlerinin açıklamasına bazı siyasi partiler de destek verecek.

Basın örgütleri yaptıkları ortak açıklamada, “Yaptığımız işe saygı duyulması ve bize işimizi kimsenin öğretmeye kalkmaması için yürüyoruz. Bu süreçte hakarete ve tacize uğramış tüm meslektaşlarımıza destek için sokağa iniyoruz” ifadelerini kullandılar.

Bugün saat 18.00’de Lefkoşe’de yapılacak basın açıklaması, 15 dakikalık sessiz oturma eylemiyle sona erecek. Eyleme Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi de destek verecek.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz hafta Kıbrıslı medya patronu Asil Nadir’in kendinden 53 yaş küçük eşi ve Asil Nadir’in sahibi olduğu Kıbrıs gazetesinin yöneticisi Nur Nadir; bir televizyon programında Kıbrıslı bir gazeteciye hakaret etmişti. Bunun üzerine Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği bir açıklama yaparak şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

Medya, basın ya da gazetecilik alanında, hiçbir tecrübe, birikim veya fikir sahibi olmayan bu şahsın, rastgele geldiği bir medya patronluğu noktasında, basın dünyasına ayar çekercesine savurduğu hakaret ve ağır suçlamalar, sadece etik değerleri aşmamış aynı zamanda da bir suç unsuru oluşturmuştur.