Ercan Çankaya

Batı Şeria’daki Filistin yönetiminin gönderdiği 2 bin doz ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin gönderdiği 20 bin doz aşı, geçtiğimiz pazar günü Mısır’ın Refah kapısından Gazze’ye sokulmuştu. Gazze’de ilk aşılama bugün başladı.

2007’den bu yana Hamas’ın yönettiği bölgede ilk aşı, eski Sağlık Bakanı Riyad Zaanoun’a uygulandı.

Geçtiğimiz pazar günü, Birleşik Arap Emirlikleri’nin finanse ettiği 20 bin doz aşı, İsrail bölgeye aşı girişlerini daha önce durdurduğu için Mısır sınırındaki Refah sınır kapısından sokulmuştu.

Teslimatı, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın muhalifi, şu an Abu Dabi’de sürgünde yaşayan Muhammet Dahlan organize etti.

MAHMUT ABBAS’A OPERASYON HAZIRLIĞI MI?
Abu Dabi’de Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayed’in güvenlik danışmanı Dahlan tarafından düzenlenen teslimat; Mayıs ayında gerçekleşecek Meclis seçimleri ve Temmuz’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi bir hareket olarak görülüyor.

Analistler, Dahlan’ın Mahmut Abbas karşıtı kamp için çalışabileceğini söylüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasındaki son aylardaki yakınlaşma, İsrail’in yasağının ve BAE’nin bu noktada devreye girerek yaptığı yardımın Filistin’de de mi bir rejim değiştirme operasyonu yapılacağı sorusunu akıllara getiriyor.