İsrail'in "Hamas ve İslami Cihad tesisleri" olduğunu iddia ettiği sivil bölgelere saldırısı devam ediyor. Pek çok sivil bölgeye, bir dizi hava saldırısı düzenledi. İsrail'in kanlı saldırıları sonucunda öldürülen Filistinli sayısı 26'ya çıkarken ölenlerin arasına çocukların da olduğu aktarıldı.

İsrail mahkemesinin Yahudi yerleşimcilere yer açılması adına Kudüs'ten Filistinli ailelerin zorla tahliye edilmesine karar vermesinin ve İsrail polisinin Kudüs'te Filistinlilere saldırmasının ardından Hamas İsrail’e iki roket atmış, İsrail'se Gazze'de sivil noktalara yönelik ağır bir saldırı başlatmıştı.

SoL'un haberine göre İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bir basın brifingi sırasında AB üye devletlerinin büyükelçilerine ülkesinin "Filistin'den gelen şiddet" olarak nitelendirdiği şeye müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Pazartesi günü uluslararası toplumu Gazze Şeridi'nden başlatılan roket saldırısına karşı İsrail'in savunma hakkını desteklemeye çağıran bir bildiri yayınladı.

Basın bürosunun aktardığına göre Rivlin, "Din ve ibadet özgürlüğünü her zaman koruyup muhafaza edeceğiz, ancak tüm Kudüslilerin - Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar - güvenliğini tehdit eden şiddet ve bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.

3 İSLAMİ CİHAD KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan İslami Cihad, Salı günü üç üst düzey komutanın İsrail'in dış bölgeye yaptığı füze saldırısında öldüğünü doğruladı. Filistinli grup, suikasta kurban giden üç üyesinin örgütün silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın liderleri olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ysa bir video açıklamasında, "Durum değerlendirmesi sonucunda, hem saldırıların gücünün hem de saldırıların sıklığının artırılacağına karar verildi" dedi.

2 İSRAİLLİ SİVİL HAYATINI KAYBETTİ
İsrail Dışişleri Bakanlığı, Salı günü yaptığı açıklamada Hamas'ın attığı füzelerden kaynaklı Aşkelon şehrinde en az iki kişinin öldüğünü söyledi.

Bakanlık Telegram kanalında, "Aşkelon'da bir konut binasına yapılan terörist roket saldırısı sonucunda iki İsrailli sivil öldürüldü" dedi.

Günün erken saatlerinde İsrail Savunma Bakanı Benni Gantz, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde büyük çaplı bir saldırıya hazırlanırken 5.000 yedek askerin seferber edilmesi kararını onayladı.

9'U ÇOCUK, 1'İ KADIN 26 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kidra, Salı günü basına verdiği demeçte İsrail bombalı saldırıları sonucu öldürülenlerin sayısının 26'ya yükseldiğini, kurbanlar arasında 9 çocuk ve bir kadının da yer aldığını söyledi.

El Kidra, en az 122 kişinin de yaralandığını dile getirdi.