Prof. Ümit Özdağ’ı uzun zamandan beri tanırım. Kendisini dost bilirim; bilgisine, yorumlarına önem veririm. Ülkesini seven milliyetçi bir cumhuriyet aydını olarak gördüğüm Sayın Özdağ’ın son yaptıkları beni derin bir hayal kırıklığına uğrattı.

Kendisi de çok iyi biliyor ki AKP iktidarları en başından beri ümmetçi bir anlayışla Türk kimliğine karşı savaş yürütmektedir. Bu örgütlenmenin, Ortadoğu’daki sömürgeci amaçları için ABD güdümünde siyasete sokulduğunu bilmeyen yoktur. AKP Lideri’nin açık açık “BOP Eşbaşkanıyım!” demesi bunun açık itirafıdır. 18 yıldır Türkiye’yi demir pençesine almış, İhvancı bir toplum haline getirmek için cumhuriyetin temel değerlerine karşı mücadele yürütmektedir.

Bu Türkdışı iktidarın geldiği yoldan gönderilmesi için İYİ Parti artık kilit parti durumuna yükselmiştir. Çünkü, Millet İttifakı’nın en önemli parçası İYİ Parti’dir. Bunu AKP Lideri Erdoğan da görmüştür ve bu ittifakı parçalamak için her türlü oyun tezgâhlanmaktadır. İYİ Parti’nin HDP ile aynı safta olduğunu söyleyerek bu parti yönetimini Millet İttifakı’ndan çıkarmak en belirgin oyunlardan birisidir. Ama bu tutmamaktadır.

NE DEMEK FETÖCÜ?
İşte böyle bir süreçte İYİ Parti kurultayında yaşanan bir yanlış, büyütüldü ve partinin parçalanması için kullanılmaya başlandı. Ümit Özdağ ortaya çıkarak İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da Fethullahçı olduğunu iddia etti.

Hem de bunu AKP’nin borazanı haline getirilmiş CNN Türk kanalında yeminli AKP’ci Ahmet Hakan’ın daveti üzerine söyledi.

Sayın Özdağ bununla da yetinmedi; Buğra Kavuncu’nun FETÖ bağlantısından Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de haberdar olduğunu iddia etti.

Bütün bunlar, AKP’lilerin arayıp da bulamadığı iddialardı. İYİ Parti’yi suçlamak için AKP ve MHP trollerinin yıllardır kullandıkları yalanların bir İYİ Parti milletvekili tarafından tekrar edilmiş olması az buz şeyler değildi. Cumhurcu azınlığa, İYİ Parti’ye saldırı için yeni bir araç verilmiş oluyordu.

ASIL FETÖCÜLERİ GİZLEMENİN BİR YOLU
Sayın Özdağ da çok iyi biliyor ki Fethullahçı örgütü devletin bir parçası haline getiren, başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere bakanlıkların tepe yönetimini FETÖ’cülere teslim eden hükümet, AKP hükümetleridir. AKP içinde Fethullahçılarla ilişkisi olmayan siyasetçi parmakla gösterilecek kadar azken; İYİ Parti’nin bir il başkanı üstünden koskoca bir partiyi FETÖ’cü göstermeye kalkışmak AKP’nin FETÖ ile işbirliği suçunu gizlemek olmuyor mu?

Sayın Özdağ söyler misin? Amerika’daki Fethullah’ı ziyarete gidenler Meral Akşener ile diğer İYİ Partili milletvekilleri miydi yoksa AKP milletvekilleri mi?

Sayın Özdağ, söyler misin? 14 Haziran 2012’de 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları töreninde, Fethullah Gülen’i kastederek “Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz" diyen siyasetçi Erdoğan mıdır Akşener midir?

Türkiye’yi parsel parsel FETÖ’cülere sizin arkadaşlarınız mı yoksa AKP’li belediye başkanları mı verdi?

FETÖ’cülere ne istedilerse veren yoksa sizin Buğra Kavuncu muydu Ümit bey?

Soruları çoğaltabiliriz ama bu kadarı yeter.

AKŞENER İMAJI KUVVETLENİYOR
Ümit Özdağ Türk siyaseti içinde önemli bir figür iken bu son söyledikleri ile o imajını yerle bir etti. İstanbul İYİ Parti ilçe yönetimleri de Sayın Özdağ’ın partiden atılması için genel merkeze dilekçe ile başvurdular. Bunda da haklılar.

Kurulduktan kısa bir süre bir yığın tuzağı aşarak yüzde 10 barajını aşan İYİ Parti’nin geleceği açık. Bunda, partinin Lideri Meral Akşener’in doğru ve samimi tutumu çok etkili oldu. Bir kadının da Türkiye’de başarılı bir parti lideri olabileceğinin en parlak örneği olarak Sayın Akşener’i görüyoruz.

Kendisinin bu abartılan krizi de aşarak İYİ Parti’yi daha yukarılara taşıyacağından eminiz. Çünkü AKP’den, MHP’den bıkanların hatta CHP’nin bazı politikalarını beğenmeyenlerin Meral Akşener’e yöneldiğini kamuoyu yoklamaları gösteriyor.

Bunu önlemek için CNN Türkçüler devreye girdiler ya…

O 'FİKRİ İKTİDAR'I KURAMAYACAKSINIZ
AKP Lideri Erdoğan, kamu arazisinin üstüne yaptırdıkları İbni Haldun Üniversitesi’nde konuşurken bir konuda başarısız olduklarını itiraf etti: “Fikri iktidarımızı kuramadık!” diyerek…

Kuramayacaksınız elbette Sayın Erdoğan!

Türk milleti sizin Arap geleneklerini din diye dayatan fikrinize direndi, direnecektir.

Türk milleti sizin döneminizde, sizin sayenizde Müslüman olmadı Sayın Erdoğan… Dedelerimiz bin seneden fazladır İslam’ı en iyi biçimde yaşadılar, yaşattılar…

İslam; “adalet, doğruluk, paylaşma, alçakgönüllülük, yardımlaşma, başka inançlara saygı” iken siz kendi siyasi çıkarlarınızı “İslam” örtüsü altında topluma dayatıyor ve bu tavrınızla da İslam’a en büyük zararı veriyorsunuz.

Biliniz ki Türk milleti, örgütlenmiş cehalet üstünden, laiklik ve çağdaşlık gibi Türkiye’nin kuruluş ilkelerini ortadan kaldırmanıza karşı çıktı, karşı çıkacaktır.

Türk milleti, “İstiklal Harbi’nde keşke Yunan galip gelseydi!” diyen hain Kadir’in AKP tarafından sembolleştirildiğini gördü, görecektir.

Türk genci, sizin İhvancı ideolojiniz gereği “Dindar ve kindar!” tornasına girmedi, girmeyecektir.

18 yılda 1 ressam yetiştiremediniz; 1 müzisyen çıkartamadınız, 1 romancınız olmadı, 1 sinemacınız görülmedi,1 buluş yapan bilim adamınız olmadı…

Yokluk ve yıkım içindeki 1920’lerin Türkiye’sinde 15 yılda mucizeler yaratan, sanatçılar yetiştiren Kemalizm, er geç bu Orta Çağ fikrini yere serecek; Türkiye Cumhuriyeti şu anki belalardan kurtularak sonsuzluk yolunda daha güvenle yoluna devam edecektir.