Merhaba kardeşlerim,

Allah'a şükür yaşam (tedbirielden bırakılmadan) açılıyor, her şey “yeni normal” kapsamında yavaş yavaş normale dönüyor. Bu son üç ay, sağlığımızdan, kazancımızdan ve toplumsal hayatımızdan çok şeyler götürdü. Birbirimize, mânen, madden ve ruhen destek olmayı sürdürmeliyiz.

Her şeyi devletten beklemeden ve güvenmeden (zira son donem yüzde 2'lere kadar düşen vaka sayıları yüzde 4'leri geçmeye başladı). Doğru ya da yanlış; hayat açıldı ama böyle devam ederse ne turist gelir ne bizler yabancı ülkelere gidebiliriz.

Sanal toplum büyük bir deneyim oldu ve bu bir süre daha böyle gidecek. Zoom toplantıları ile günlük konuşmalar ve sohbetler hayat biraz daha hüküm sürecek, ardından bakalım kış sezonu...

Ancak hepimize hatırlatmak isterim... Fiziksel mesafe, ki ben buna s..... mesafe demek istemiyorum yalnızca bir yasal zorunluluk değildir. Aynı zamanda inancın her birimize emrettiği bir görevdir. Dışarı çıktığımızda maske takmak yaşam kurtarmak demektir ve bundan daha büyük bir hak ve halal yoktur.

Evde dua etmek, çalışmak, yaşamak yerine sokaklar çıkmak ruhani faydaların ve fiziki kazancın maddi manevi yasamın hiçbiri, insan yaşamını tehlikeyi sokmanın küçük bir olasılığını bile meşru kılmaz.

Pandemi hâlâ bırada. Ve önlem almalı ve çevremizdekileri uyarmalıyız. Bu pandemi ile ilgili hâlâ bilmediğimiz çok şey var, bu yüzden tedbiri elden bırakmamalıyız.

Türkiye’de ve dünyada bu pandemi sonucunda yitirdiklerimizi aklımızda tutmalıyız. Bu acı ve kayıp hep bizlerle kalacak. Bu dogrultuda bizim ne ayrıcalığımız var diye düşünelim. Tek ayrıcalık önlem almak ve kendini korumaktır.

Haftalar ve aylar boyunca hastanede kalan birçok kişi var ve yaşamlarını sağlık çalışanlarının kahramanca gayretlerine borçlular. Kendilerine minnettarız. 

Güçlü ve kararlı kalalım, birbirimize maddi ve manevi anlamda yardımcı olalım ve büyük iyileştiricilerin iyileştiricisine kurtulmamız ve tam bir iyileşme sağlaması için dua edelim.

Ve o zamana kadar: maske taktığımıza, ellerimizi yıkadığımıza ve fiziksel mesafeyi koruduğumuza emin olalım. Bu, oruç tutmak kadar sevap ve değerli bir hayırdır.

Maske takma sevabını yerine getirmek için sokakta veya başkalarının bulunduğu yerlerde maskeyle ağzımızı ve burnumuzu kapatmamız gerekmektedir. Maskeyi çenemizin altında veya elimizde tuttuğumuzda kimseyi korumuş olmayız ve görevimizi yerine getirmiş olmuyoruz.

İletişimde olalım. 

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın…